Suma protiv Šarlroa (© Star sport)
Suma protiv Šarlroa (© Star sport)

Suma: Sad se priča kako Belgijanci nisu nešto, u stvari smo mi odigrali kvalitetno

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.09.20. | 13:16

„Nisam bio spreman za ceo meč“, pojašnjava Gvinejac razloge izostanka iz prvih 11

Kalup je izlio Aleksandar Stanojević. U njega su se, kao po komandi, slile reči i fudbalera Partizana. Žale ze eliminacijom sa evropske scene, ali ističu da su se namerili na kvalitetnog protivnika i da su, po njihovoj oceni, neutralisali prednosti Šarlroe.

Drugi je padež što se to ne vidi na semaforu. Domaćin je iz dva prekida postigao dva gola (posle kornera i slobodnog udarca) i poslao Beograđane kući razočarane. Ne i pokunjene, jer su crno-beli zadovoljni kako su u izgledali Valoniji, u sudaru sa neprikosnovenim liderom Župile lige.

Izabrane vesti

Pre odlaska za Belgiju svi su komentarisali jačinu Šarlroe, ukazivali da ima šest vezanih pobeda, da je reč o timu koji je dugo na okupu, u koji se ozbiljno ulaže. Sad, kad je Partizan kvalitetno odigrao, čujem komentare kako Šarlroa nije nešto!? Ne može jedan tim da danas bude najbolji, sutra da ne zna ništa. Ne, mi smo našom igrom njima parirali i pokazali da možemo“, uverava Sejduba Suma, najbolji pojedinac Partizana u noći kad je srpski predstavnik eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope (1:2, 1:1, 0:1).

Upravo je Gvinejac bio vesnik bolje igre gostiju. Posle bledunjavog izdanja u prvih 45 minuta, ušao je početkom drugog poluvremena, povezao linije tima, počeo da sarađuje sa Umarom Sadikom i Takumom Asanom, postigao na vreme izjednačujući gol, imao šansu za totalni preokret i još jednom potvrdio da ga inspirišu mečevi u Evropi. Lane je bio odličan protiv Malatije, Moldea, Astane, AZ-a, po dolasku iz Slovana davao golove Videotonu i Olimpijakosu, iznudio penal u Kijevu... Nažalost po njega i Grobare neće imati priliku da nastavi taj niz.

Mnogo mi je žao što smo ispali iz Evrope. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa ekipama poput Šarlroe“, dodaje omaleni vezista i nudi obrazloženje dijametralno suprotnaih izdanja u prvom i drugom poluvremenu. „Igrali smo u gostima, svi njihovi igrači su izuzetno brzi i visoki. Želeli smo i da oborimo ritam utakmice, da se ne bismo jurili po terenu sa fudbalerima Šarlroa i tako izgubili snagu, jer je domaćin spreman i brz. Znali smo da možemo bolje, što se i pokazalo u drugom poluvremenu“.

Mnogi navijači Partizana zabrinuto su vrteli glavom što Suma nije počeo meč, dok trener Stanojević ostaje pri stavu da je sa Afrikancem na klupi dobio opciju više i da je baš njegovim uvođenjem ubrzao igru Parnog valjka. Sejduba potvrđuje da je izostavljanje iz prvih 11 predstavljalo taktičku zamisao.

„Što se mene tiče, nisam bio spreman za ceo meč, od starta je bio dogovor sa šefom stručnog štaba da krenem na klupi. Želeli smo da mojim ulaskom dobijemo više. Svi smo dali maksimum i bilo bi nam lakše da smo izgubili na penale nego iz dva šuta na gol, jer smo bili bolji. Pokazali smo da možemo, da predano radimo i da smo konkurentni na evropskoj sceni“.

Moraće crno-beli da čekaju deset meseci na naredni evropski meč. U međuvremenu stvarnost im je sumorna, zaostaju šest bodova u prvenstvu za Crvenom zvezdom i čeka ih pakleno težak zadatak u pokušaju da prekinu trogodišnju dominaciju večitog rivala.

Okrećemo se Superligi, radićemo još jače. Potrebno je vreme, ali ćemo dati maksimum kao u Belgiji“, dodao je Sejduba Suma.


tagovi

Sejduba Sumakvalifikacije za Ligu EvropeŠarlroaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara