Suma: Treba mi još malo vremena, ali nadolazim

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.10.23. | 11:57

Iako još bez starta u Mozzart Bet Superligi, ofanzivni Gvinejac sve jači adut Pazarca.

Često su Pazarce vezana domaćinstva stavljala na muke, a u 11. i 12. kolu Mozzart Bet Superlige 2023/24 imali su nezgodnu mini seriju protiv srpskih predstavnika na međunarodnoj sceni. U plavom taboru verovatno ne bi bili nezadovoljni ni sa četiri boda iz dva meča, ali upisali su maksimum i zakoračili ka gornjem domu. Vojvodina, koja je letos brzo završila evropsku epizodu, pobeđena je sa 3:1, dok je protiv Čukaričkog pred praznim tribinama Gradskog stadiona radio minimalac (1:0).

Iako je okršaje sa Starom damom iz Novog Sada i Brđanima počeo sa klupe, Sejduba Suma u ogromnoj meri je doprineo četvrtom i petom novopazarskom trijumfu u tekućoj sezoni. Majstorski je asistirao Adetunđiju Rasaku Adešini za treći gol protiv Vojvodine, dok je Marku Obradoviću ostavio lakši deo posla naspram iskusnog golmana Čuke Nemanje Belića.   

Izabrane vesti

Možda je u prvom momentu delovalo da je četu Igora Matića matirao upravo Suma, ali lopta koja se odbila od stative, ipak, ne bi završila u mreži da Obradović nije bio brži i snalažljiviji od Ognjena Vranješa. Mnogi su imali dilemu, ne i čudesni Gvinejac.

"Ne, nisam pomislio da sam strelac. Dobro sam video da nisam uspeo da pošaljem loptu celim obimom iza gol linije, ali pobedili smo i svi smo srećni. To je mnogo važnije", smeškajući se priča Suma za Mozzart Sport.

U 12. prvenstvenoj rundi videli smo dva lica Plavih. Pretketnica je bio 58. minut i Sumin ulazak. Tek od tog momenta domaćin je počeo da preti i lagano konkretizuje prednost u posedu. Pojavio se završni pas, bilo je i atraktivnih driblinga, danas pomalo i zaboravljenih.       

"Veoma težak meč, ali ispostavilo se da je to što prikazali bilo dovoljno za pobedu. Srećni zbog tri osvojena boda. Mislim da su oba protivnika odigrala su na visokom nivou. Pokušavali smo da nadigravamo, ali i da istovremeno, kako utakmica odmiče, polako pojačavamo ritam i pritisak prema napred, da kreiramo neke opasne napade. Znali smo da Čukarički ima odlične fudbalere, koji žele da igraju fudbal. Na njihovu nesreću igralo se na našem terenu, gde uvek želimo da kontrološemo igru. Ovog puta je jedan gol bio dovoljan za trijumf. Za mene i generalno, bila je to vrlo dobra utakmica".

Još uvek se čeka na prvi Sumin start u plavo-belom dresu, odnosno žutom na nekim pazarskim gostovanjima. Majstoru fudbala se ne žuri.  

"Treba mi još malo vremena da bih stigao na potrebnih 100 odsto, ali nadolazim. I najavio sam da će mi trebati neko vreme da uhvatim ritam. Taj zaostatak u fizičkoj pripremi, ipak, ne može da me spreči da igram kako najbolje umem. Uvek želim da sam uz ekipu, kako bih pomogao da pobeđujemo iz kola u kolo", veli Suma.

Novi Pazar je dobio crno-bele sa Banovog brda posle sedam sušnih godina i nekoliko šokantno ispuštenih pobeda ili remija. Promeni kursa u petak uveče doprineli su još neki momci sa klupe. Začetnik odlučujuće akcije Nemanja Milojević, strpljivi egzekutor Obradović i za podizanje ritma uvek spremni Nikola Karaklajić.

Sve je krenulo kad je Milojević, inače dete Čukaričkog, oduzeo loptu na sredini Nikoli Stankoviću.

"Nije mi prvi put da igram protiv Čukaričkog, desilo se to više puta i uvek prilazim maksimalno profesionalno i odgovorno. Kod mene nema razlike, ko god da je rival", škrt je Milojević na emocijama.

Nastavlja mirnim tonom za Mozzart Sport:

"Neposredno pre gola se stvorila takva situacija, gde sam osetio da mogu da izađem u pritisak. Imao sam sreće da uzmem loptu, a ostalo ste videli. Suma u stativu i na kraju Obrad. Super! Bitan gol za nas, a i pobeda u dosta izjednačenoj utakmici nama je jako bitna. Čukarički je imao svojih šansi, posebno u prvom poluvremenu. Pretili smo i mi u nekoliko navrata. Na kraju je presudila jedna greška. Inače, prikazali smo dosta dobar fudbal. Čukarički je naš predstavnik u Evropi i ima odlične pojedince. Želim im sreću na sledećoj utakmici. Što se nas tiče, prošli smo Vošu i Čuku, idemo TSC-u, pa stiže Partizan. Prilazimo svakoj utakmici pojedinačno. Probaćemo da ostavrimo što bolje rezultate", kaže Milojević.

Trener Pazaraca Siniša Dobrašinović nema problem da prizna kako su realno stajale stvari tokom 90 minuta vojevanja sa Brđanima, koji su pre Pazara ove jeseni poklekli jedino na voždovačkom krovu, u sudaru sa IMT-om (0:3).   

"Ako analiziramo čitavu utakmicu, možda i nije realan rezultat. Fudbal je to, dešavaju se takve stvari. Srećom, otišlo je na našu stranu. Možda smo negde i zaslužili pristupom, borbom i načinom na koji radimo otkako smo zajedno. Moramo da ostaneo skromni, da još jače radimo".

Pogodio je sa izmenama. Sveža krv stigla je sa iz pazarske kućice sa rezervama. 

 "Mi, treneri, obično kad menjamo pokušavamo da ubacimo igrače za koje pretpostavljamo da mogu nešto da urade. Treba biti realan, možda je i teško promašiti u mojoj situaciji. Na klupi stvarno imam odlične fudbalere", poslovično je skroman Siniša Dobrašinović.  


tagovi

Sejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara