Sunovrat jedne karijere... Od reprezentacije Nemačke do osrednjeg tima u Švajcarskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 22:01

Maks Majer kao primer mlađima kako ne treba...

Nepoštovanje kluba koji te je stvorio i potom loš izbor istog za nastavak karijere. Ozbiljna zamka za mlade igrače u današnje vreme. Maks Majer jedan je od najboljih primera kako sve može da pođe po zlu u takvim slučajevima.

Od statusa najtalentovanijeg veziste Nemačke, preko fijaska u Premijer ligi, neuspešnih pokušaja da rehabilituje karijeru u Danskoj i Turskoj, do prosečnog tima iz donjeg dela tabele u Švajcarskoj. To je put koji je prešao 26-godišnji Majer. On je danas stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Lucernom i potvrdio pravilo da kad kola krenu nizbrdo mnogo ih je teško zaustaviti.

Izabrane vesti

Po četvrti put u karijeri Nemac je kao slobodan igrač promenio klub što verovatno najbolje opisuje kakav je utisak ostavljao u svakom prethodnom.

Maks Majer je stasao u Šalkeu u kom je još u tinejdžerskim godinama pokazao ogroman potencijal. Kao dvadesetogodišnjak zaslužio je i poziv u reprezentaciju Nemačke, međutim s prvim ozbiljnim spekulacijama da ga žele najbogatiji klubovi Evrope krenula natezanja sa upravom oko novog ugovora.

Dugo je Majer odbijao da stavi paraf i produži saradnju, igrao je sve manje, da bi na kraju u avgustu 2018. kao slobodan agent prešao u Kristal Palas. Usledile su kratke i neuspešne epizode u Kelnu, Midtjilandu, Fenerbahčeu. Reputacija mu je bivala sve lošija. Sve dok nije došao u situaciju u kojoj je danas.

Za nauk klincima što nadolaze...


tagovi

Maks MajerLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara