©Reuters
©Reuters

Sunovrat Napolija u režiji Gorana Pandeva! Maksimović poklonio gol, Gatuzo besneo pa očajavao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.02.21. | 22:50

Đenova slavila sa 2:1, uz dva pogotka Makedonca

Sunovrat Napolija u Đenovi u režiji neverovatnog Gorana Pandeva! Fantastični Makedonac je večeras postao najstariji igrač koji je postigao najmanje dva gola i zabeležio najmanje dve asistencije u jednoj sezoni Serije A i tako se upisao u istoriju italijanskog fudbala. On je sa dva pogotka kaznio velike greške odbrane Napolitanaca i do očaja doveo Đenara Gatuza, kojem se sada isuviše ozbiljno drma klupa - 2:1 (2:0).

Večerašnji meč na stadionu Luđi Feraris neće ostati u najlepšem sećanju srpskog defanzivca Nikole Maksimovića, koji je napravio veliku grešku kod prvog gola vremešnog makedoskog napadača u 11. minutu, a odbrana gostiju prilično loše je reagovala i 15 minuta kasnije, kada je Pandev postigao treći pogodak u ovoj sezoni. Gatuzo je ozbiljno bio besan posle prvog gola, a teren je na kraju napustio potpuno razočaran, jer je njegov tim nakon očajnog starta meča bio apsolutno dominantan. Napolitanci su diktirali tempo i imali veliki broj prilika. U najmanju ruku su zaslužili da osvoje jedan bod, ali su na kraju samo uspeli da stignu do počasnog gola preko Matea Politana u 79. minutu.

Izabrane vesti

Napoli je u Đenovi pretpeo sedmi poraz u ovoj sezoni, što je previše za ekipu takvog kvaliteta i ambicija. Napolitancima je ovo bio drugi poraz u poslednje tri utakmice Serije A, propustili su priliku da sustignu četvrtoplasiranu Romu, pa bi već sutra mogao da ih prestigne Lacio.

Gatuzov tim je još na startu utakmice propustio dve dobre prilike, ali se još tada razbranio sjajni Matija Perin. Nekada velika nada italijanskog fudbala prvo je zaustavila udarac Lozana, a potom i Đovanija di Lorenca. Posle prvog pogotka Đenove, u odličnoj šansi je bio i Andrea Petanja, ali su gosti ubrzo ponovo kažnjeni.

Maksimović je pre prvog gola napravio kardinalnu grešku u predaji lopte. Neuspešno dodavanje ka Dijegu Demeu presekao je Milan Badelj, koji je potom iz prve uposlio Makedonca, koji je hladnokrvno matirao Davidea Ospinu. U 26. minutu ponovo se dogodila ozbiljna konfuzija u odbrani Napolija. redom su kasnili svi defanzivci gostiju, a onda je Miha Zajc poslao loptu između Maksimovića i Manolasa, gde je bio Pandev koji je iz okreta šutirao u sam donji desni ugao protivničkog gola. Pandev se iz poštovanja prema svom bivšem klubu nije pošteno radovao kod postignutih golova, što je još jedan detalj kojim je pokazao svoju fudbalsku veličinu.

Napoli je silovito napadao i do kraja prvog poluvremena, a onda još žešće u nastavu. Gatuzo je gas dodao uvođenjem Osimena i Insinjea, a sve je moglo da bude drugačije da je u 58. minutu Politano iskoristio kolosalnu šansu. Sreće u 78. minutu nije imao ni Lorenco Insinje, koji je pogodio stativu, ali se minut kasnije konačno zatresla mreža Đenove. Politano je iskoristio lošu reakciju domaće odbrane, pa je odbijenu loptu iskosa sa desne strane poslao u suprotan ugao.

Do samog kraja meča se igralo bukvalno pred jednim golom. Gosti su svim silama pokušali da stignu do iznenađenja, ali u nekoliko navrata nisu imali dovoljno koncentracije, ni sreće da izjednače rezultat. Ovako, pred Gatuzom je još jedna besana noć. Napravio je nekoliko loših procena prilikom sastavljanja tima, a dodatnu glavobolju će mu predstavljati činjenica da se sredinom drugog poluvremena povredio i Kostas Manolas.

Napolitanci nemaju sreće ni sa rasporedom, s obzirom da ih u narednom kolu učekuje derbi sa Juventusom na stadionu Dijego Maradona. Đenova je krunisala odličnu seriju rezultata. Ovo je je ekipi Davidea Balardinija bilo treće uzastopno slavlje u Seriji A, a ukupno četvrto u poslednjih pet kola, pa se u ovom trenutku nalazi na prilično visokom 11. mestu na tabeli. U narednom kolu Đenovljane očekuje gostovanje Torinu.

SERIJA A – 21. KOLO

Petak

Fiorentina - Inter 0:2 (0:1)

/Barela 31, Perišić 52/

Subota

Atalanta – Torino 3:3 (3:2)

/Iličić 14, Gosens 19, Murijel 21 – Beloti 42, Bremer 45+1, Bonacoli 84/

Sasuolo – Specija 1:2 (1:1)

/Kaputo 25 – Erlić 39, Đasi 78/

Juventus - Roma 2:0 (2:0)

/Ronaldo 13, Ibanjez 69/

Đenova - Napoli 2:1 (2:0)

/Pandev 11, 26 - Politano 79/

Nedelja

12.30: (2,85) Benevento (3,30) Sampdorija (2,50)

15.00: (1,25) Milan (6,50) Krotone (10,0)

15.00: (2,55) Udineze (3,10) Verona (2,90)

18.00: (3,05) Parma (3,25) Bolonja (2,40)

20.45: (1,40) Lacio (4,50) Kaljari (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Goran PandevNikola MaksimovićĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara