Superliga u avgustu bez navijača!

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 12:25

Za sada nema odlaganja

Član medicinske komisije FSS Miljko Ristić je poručio da treba razmisliti o odlaganju početka Superlige... Sve zbog pandemije virusa korona, koja trenutno odnosi više života u Srbiji nego u martu i aprilu.

 Najbolji srpski klubovi trenutno sprovode pripreme i kako trenutno stvari stoje, počeće takmičenje 1. avgusta. Ali mečevi će se igrati bez prisustva navijača, što je u razgovoru za portal Direktno indirektno poručio predsednik Zajednice Superligaša Dragomir Lazović.

Izabrane vesti

"Mnogo toga se priča, takva su vremena, ali zasad nismo razgovarali o odlaganju početka Superlige. Nedavno smo izvukli parove i kalendar takmičenja tako da danas ostaje sve po utvrđenom kalendaru, a jedina izvesna izmena u odnosu na završetak prošle sezone je publika. Mečevi na početku biće sigurno igrani bez publike jer će i ova zabrana okupljanja trajati minimum još dve nedelje", rekao je Lazović za Direktno.rs.

Klubovi Superlige su se odlučili da pripremni period obave u Srbiji, kako bi smanjili rizik od zaraze.

"Situacija je teška, nema šta da se krije. U kontaktu sam sa svim klubovima, teško je svima, od Zvezde, Partizana pa sve do Novog Pazara. Svi smo u istoj koži, pokušavamo da se zaštitimo od korone, poštujemo mere koje donosi država, prilagođavamo se trenutku, ponešto i sami osmislimo. Mi u Javoru smo nekako izolovali i ekipu i nas same koji rukovodimo. Smanjili smo kontakte na minimum i pokušavamo da se pripremimo za sezonu. Videćemo, nadam se da će se situacija sa pandemijom primiriti, da će mere koje donosi država u vanrednim situacijama dati rezultat, pa da će se fudbal igrati u Srbiji. Nažalost, na startu bez navijača, ali tako mora. Nije bezbedno", kazao je on 


tagovi

Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara