©Reuters
©Reuters

Superligašu Liverpulu bod u Lidsu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.04.21. | 22:56

"Liga šampiona? Zasluži je!"

Liverpul je jedan od klubova koji su u noći između nedelje i ponedeljka objavili da se nalaze među osnivačima Evropske Superlige - takmičenje zatvorenog tipa, koje bi iz balansa izbacilo čitav evropski fudbal. Malo je reči da je takav potez naišao na neodobravanje kod navijača, koji su se u ekspresnom roku postarali da čelnim ljudima kluba stave do znanja kako se osećaju po pitanju njihove odluke. Skupili su se u velikom broju oko stadiona Lidsa, prethodno na zidine Enfilda "urezali" svoj stav, dok je iznad Eland rouda kružio avion sa natpisom #SAYNOTOSUPERLEAGUE. Zbog svega navedenog, rezultat utakmice 32. kola Premijer lige pao je u drugi plan, a Liverpul koji želi da se odmetne od evropske konkurencije uspeo je da dođe samo do boda protiv tima koji se tek vratio u najviši rang - 1:1.

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Izabrane vesti

Jirgen Klop je večeras bio lišen pomoći štopera Natanijela Filipsa, pa je u srcu odbrane uz Ozana Kabaka zaigrao Fabinjo. Nemac je pritom iznenadio i odlukom da na klupi ostavi najboljeg strelca ekipe Mohameda Salaha. Ipak, solidno je Liverpul izgledao na terenu i bez Egipćanina, od starta je pokazao želju da se kući vrati sa tri boda, imao je ipak problema u realizaciji, ali je iskoristio poklon domaćeg sastava i poveo. Ipak, buđenje Lidsa u poslednjih pola časa i gol Dijega Ljorentea u završnici vredan jednog boda.

Fudbaleri Lidsa su na zagrevanje izašli u majicama sa specijalnom porukom. Ispod znaka Lige šampiona, stajalo je "Zasluži je", a na leđima natpis "Fudbal se igra zbog navijača". Pružili su dobar otpor i na kraju zasluženo došli do boda protiv aktuelnog prvaka.

Pripretio je gost sa Enfilda već u petom minutu, ove sezone osporavani Tijago Alkantara je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora i nateralo Ilana Melijea da interveniše. Igrao je Liverpul svoju igru, konstantno vršio pritisak na rivala, ali puleni Marsela Bjelse su se uglavom dobro nosili, pa su u 24. minutu imali veliku priliku i da zalede favorizovane goste. Patrik Bamford je ipak bio neodlučan u situaciji jedan na jedan sa Alisonom, te ga je Brazilac zaustavio. Igrao se 31. minut kada su Redsi iskoristili jako lošu procenu Melijea i stigli do prednosti. Žota je poslao dobru loptu na desni bok ka Aleksander Arnoldu, francuski čuvar mreže je neoprezno izleteo, desni bek gostujućeg sastava je prvi stigao do lopte i samo je prosledio do Manea, kojem nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu.

Otišlo se na odmor sa 0:1 na semaforu, da bi posle samo dva minuta igre u drugom delu Roberto Firmino bio u dobroj prilici da udvostruči prednost svoje ekipe. Izlomio je čuvara na ivici kaznenog prostora, žargonski rečeno poslao je Ejlinga po burek, a onda levom nogom opasno zapretio, ali Melije je bio dobro postavljen. Posle oko jednog časa igre, domaći fudbaleri kao da su se konačno probudili. Zaigrali su Bjelsini puleni svoju igru, svim silama su krenuli po poravnanje, dok je Liverpul strpljivo čekao priliku da matira rivala preko kontri.

Harison je prvi testirao odbranu šampiona, ali je u poslednjem trenutku izblokiran, a potom je i Elder Kosta zaplašio goste, Portugalac je ipak neprecizno šutirao. Igralo se u nastavku pretežno pred golom Alisona Bekera, koji je ipak dokazao zašto je jedan od najboljih čuvara mreže na planeti. Nova šansa za Harisona u 69. minutu, ali Brazilac interveniše. Samo šest minuta kasnije je bio nemoćan, ali je Bamfordu nedostajalo sreće: raspalio je po lopti u svom stilu, ali je zatresao prečku. Odbrana Redsa je bila pod velikim uskušenjima u tim trenucima, poklekla je i u 77. minutu, ali je Alison ponovo bio spasilac. Tajler Roberts je šutirao sa ivice peterca, ali nije mogao dalje od večeras jako raspoloženog golmana Liverpula.

Pripretio je Salah po ulasku sa klupe na drugoj strani, posle novog kiksa Melijea, ali je Egipćanin tukao pored gola. A onda, u 87. minutu, odličan centaršut Džeka Harisona iz kornera na drugoj strani terena, neshvatljivo loša reakcija odbrane engleskog šampiona, dobar skok Dijega Ljorentea i lopta je konačno završila u mreži gostiju. Prvenac španskog defanzivca u Premijer ligi, kao potvrda poruke: "Liga šampiona? Zasluži je!"

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:1 (0:1)

/Ljorente 87 - Mane/

Utorak

21.00: (1,58) Čelsi (3,80) Brajton (6,50)

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulLids JunajtedSadio ManeDijego LjorenteJirgen KlopMarselo Bjelsa

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara