Supertalentovani Srbin dobio profesionalni ugovor u Sautemptonu

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.06.21. | 18:25

Velika očekivanja imaju od Gorana Babića u Engleskoj

Za Gorana Babića, momka srpskog porekla koji igra u Engleskoj, prvi put se čulo kada ga je Gardijan uvrstio na listu najtalentovanijih igrača sveta. Vezista rođen 2003. godine pružao je sjajne partije u omladinskom timu Sautemptona i zaslužio da dobije profesionalni ugovor sa premijerligašem.

Lokalni mediji pišu da je Sautempton napravio veliki posao i vezao Babića do 2023. godine. Srbin je imao odličnu sezonu u juniorskoj Premijer ligi. Postigao je četiri gola na sedam mečeva i očekuje se da u narednoj sezoni napreduje i zaigra za ekipu do 23 godine.

Izabrane vesti

Babića je Sautempton doveo iz londonskog Brenforda 2015. godine.

„Podseća na Džejmsa Vord Prauza zbog dobrog izvođenja prekida i zbog načina na koji ulazi u kazneni prostor. Sjajno je počeo sezonu u omladinskom timu“, napisao je pre nekoliko meseci Gardijan.

Ljudi iz omladinske škole Sautemptona su više nego zadovoljni razvojem momka rođenog u Londonu 2003. godine.

„Kako saznajemo od jednog insajdera iz Sautemptonove omladinske akademije, "Babić bi šutnuo rođenu majku da igra protiv nje". Prošle godine je igrao kao desetka jer se dobro snalazi sa loptom u nogama, ali je od tada uzeo više udela u defanzivi i sada više igra kao osmica. Babić voli da uklizava, startuje i voli da pobedi“, dodao je Gardijan.


tagovi

Goran Babić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara