©MN Pres
©MN Pres

Surduličani, sećate li se šta to fudbal beše?

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 18:01

Publika na jugu Srbije svedočila još jednoj veoma skromnoj sportskoj priredbi, majstorija Tanka rešila pitanje pobednika (0:1)

Nedelja popodne, 16 časova, praktično idealan jesenji termin, ali na tribinama Radnika jedva trocifren broj ljudi. Istini za volju, gost nije iz ranga najpopularnijih, međutim zar upravo derbiji sa direktnim konkurentima poput današnjeg susreta sa Javorom nisu povod da se smiraj nedelje dočeka uz fudbalsku predstavu? Ipak, pravo pitanje je kad je zapravo publika u Surdulici poslednji put imala priliku da gleda utakmicu dostojnu epiteta fudbalske predstave?

Na duele sa Novim Pazarom, TSC-om i Radnikom, nadovezala se još jedna utakmica vrlo skromnog sadržaja. Defanzivno orijentisani rivali, uz teren upitnog kvaliteta, na megdan su izašli pre svega sa ciljem da ne izgube, a tračak svetlosti u opštem sivilu predstavljala je odlična reakcija Ibrahima Tanka na prvoj stativi posle kornera Eliomara i udarac pod prečku za dragocena tri boda na kontu Ivanjičana (0:1).

Izabrane vesti

Kao i posle prethodne tri utakmice u Surdulici, pitaće se svaki gledalac koji se danas našao na tribinama zašto je zapravo praktično dva sata proveo gledajući duel dva neinspirativna tima i premotavaće film uz ozbiljan napor da se sete kada su poslednji put uživo gledali susret za pamćenje. Krivicu neće moći da nađe isključivo u domaćem timu, jer ni gosti nisu zeli loptu i gužvali izmučenu travu na jugu Srbije.

Tim koji je na strani ostajao neporažen protiv Mladosti, Voždovca i Čukaričkog, dok je nedavno ozbiljno namučio Partizan, već nedeljama je zajedno sa rivalima saučesnik u demonstraciji kako fudbal može da bude i veoma neprivlačna igra. Delovalo je da je poziv na takvu igru Javor oberučke prihvatio, pa se situacije vredne pomena, uz jedan gol mogu nabrojati na priste jedne ruke.

Dok su za Surduličane jedini pravi izvor ofanzivnih kreacija predstavljali prekidi za koje je bio zadužen Borko Duronjić, Ivanjičani su na nešto kreativniji način tražili put do mreže Ranđelovića. Prvi koji je stavio na muke golmana domačina bio je Bajere koji je u 17. minutu pogodio stativu, dok je jedna od malobrojnih tečnih akcija viđena neposredno pred odlazak na odmor. Sjajnu loptu u prostor Gojkovića iskoristio je Ilić da sa desnog krila pošalje centaršut pred gol rivala gde je Bosić loše reagovao.

U drugom poluvremenu, nagoveštaj kasnijeg epiloga predstavljao je udarac Skoka koji je pogodio prečku na dodavanje Tojčića, ali i da je bio precizniji pogodak bi bio poništen usled ofsajda. Konačno, gol Tanka koji se drugu utakmicu uzastopno upisao u strelce razbio je monotoniju, ali i predstavljao povod za ultradefanzivnu postavku gostiju koju Radnik do kraja susreta nije uspeo da probije ni sa dva napadača.

RADNIK - JAVOR 0:1 (0:0)

/Tanko 76/

Sudija: Pavle Tomić

Žuti kartoni: Oreščanin (Radnik), Eliomar (Javor)

Radnik (3-4-3): Ranđelović 6,5 – Abubakar 5,5, Vranjanin 6, Milićević 6 – Gašić 6 (od 79. Anđelković -), Oreščanin 6,5, Hajdarević 6 (od 59. Mitošević 5,5), Jović 6,5 – Kunić 5,5 (od 46. Čumić 5,5), Bogdanović 5,5 (od 59. Kočić 5,5), Duronjić 6 (od 70. Tomašević 5,5).

Javor (4-2-3-1): Manojlović 6,5 – Ilić 6,5, Skoko 6,5, Kopitović 6,5 (od 69. Eliomar 7), Miletić 6,5 – Tojčić 6,5, T. Petrović 6,5 – Gojković 6,5 (od 90+1. Obradović -), Bosić 6 (od 90+1. Ratković -), Tanko 7 (od 76. Milošević 6) – Bajere 6 (od 69. Gigić 6).

Igrač utakmice: Ibrahim Tanko


MOZZART BET SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Vojvodina - IMT 2:1 (1:1)

/Ivanović 12, 73 – M. Luković /

Subota

Spartak - Čukarički 0:3 (0:2)

/Adžić 13, Miladinović 25, Ivanović 76/

Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (1:0)

/Ivanić 13/

Mladost Lučani - TSC 1:1 (0:1)

/Tumbasević 92 - Pantović 28/

Nedelja

Radnik - Javor 0:1 (0:0)

/Tanko 76/

Napredak - Partizan u toku

Železničar - Radnički 1923 u toku

Ponedeljak

19.00 (2.20) Voždovac (3.30) Novi Pazar (3.40)



tagovi

Radnik SurdulicaJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara