Marselo, Borelo, Ninković i Amalfitano (©WS Wanderers)
Marselo, Borelo, Ninković i Amalfitano (©WS Wanderers)

Surova kazna stigla Vondererse: Promašili nemoguće, pa primili gol u 95. minutu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 14:48

Ekipa sa zapada Sidneja igrala skoro ceo meč s igračem više, uputila 29 šuteva, a Pert pobedio pogotkom iz prvog šuta u okvir

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Dugo će fudbalere Vonderersa iz Zapadnog Sidneja proganjati sećanje na utakmicu u Pertu. Na otvaranju 20. kola australijske A-lige, ekipa za koju igra nekadašnji srpski reprezentativac Miloš Ninković, uspela je da promaši sijaset prilika i nekoliko zicera, i da na kraju izgubi u dubokoj sudijskoj nadoknadi, posle prvog šuta protivnika u okvir gola – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Utakmica kakva se retko viđa odigrana je na HBF Parku, gde je tim sa dna tabele dočekao drugoplasiranog. Neodmeren start igrača Glorija Džordana Elsija već u drugom minutu susreta kažnjen je crvenim kartonom i direktno je usmerio tok meča na vodenicu gostiju.

Okuraženi brojčanom prednošću na terenu, Vonderersi su svim silama nagrnuli ka golu rivala i počeli rafalnu paljbu prema mladom Kameronu Kuku. Miloš Ninković je vukao konce igre gostiju, delio lopte kao rukom i levo i desno i kroz sredinu, ali nijedan od njegovih saigrača nije uspeo da savlada 21-godišnjeg golmana, koji je ove večeri izrastao u apsolutnog junaka utakmice.

Čak 29 puta su Vonderersi šutirali ka golu Perta, ali je Kuk skinuo svih osam lopti koje su išle u okvir njegovog gola. U onim situacijama kada je već bio savladan, „iz zemlje“ su izranjali njegovi saigrači i na volšeban način blokirali šuteve suparnika, sredinom prvog poluvremena i Ninkovićev sjajan pokušaj voleja sa ivice kaznenog prostora.

Možda je ekipa iz Sidneja oštećena i za penal, kada je u gužvi u petercu Ninković uspeo da zahvati loptu, ali je čini se i odgurnut s leđa od rivala. Iskusni vezista je pokušao da ukaže sudiji na prekršaj, ali glavni arbitar nije reagovao na protest.

Kola su za Vondererse krenula nizbrdo u poslednjih desetak minuta. Prvo je Tomislav Mrčela dobio crveni karton i izjednačio odnos snaga na terenu, a zatim je trener Marko Rudan izveo Ninkovića i ubacio Nikolasa Milanovića, čime je svojoj ekipi oduzeo poslednji pas u završnici napada.

Kazna koja je stigla bila je surova: Igrao se peti minut nadoknade, kada je Eron Mekenef uputio šut sa 16 metara, golman gostiju je krenuo na pravu stranu, ali je na putu ka mreži lopta zakačila nekoga, promenila pravac i završila iza leđa Lorensa Tomasa za pravu erupciju radosti igrača i navijača Glorija, koji su znali da proslave kraj crne serije od šest utakmica bez poraza.

S druge strane, Vonderersi su poraženi prvi put posle tri meča i u subotu bi mogli da ostanu bez druge pozicije na tabeli ukoliko Adelajd Junajted uzme bar bod u Njukaslu, ili u slučaju pobede Central Koust Marinersa protiv Mekartura.

Piše: Branko Cvetojević


tagovi

Miloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara