Slavlje fudbalera Palmeirasa (©AFP)
Slavlje fudbalera Palmeirasa (©AFP)

Surovi Palmeiras jedini sa svih šest pobeda, Rodrigezova golčina lob sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.05.22. | 04:56

Het-trik Gustava Skarpe, Flamengo i Taljeres potvrdili da su najbolji u Grupi H

Prvi je obezbedio prolaz u drugu fazu, bilo je negde i logično da Palmeiras bude jedini klub u ovogodišnjem izdanju Kopa Libertadores sa svih šest pobeda od svih učesnika! Aktuelni šampion odigrao je pošteno i nije ostavio prostora za bilo kakvu diskusiju i kalkulacije u grupi gde se do kraja čekao drugi učesnik nokaut faze. Sa perfektnim učinkom, što se desilo prvi put od 2015. i Boke Juniors, te gol-razlikom 25-3 Palmeiras je još jednom potvrdio da je nesumnjivo prvi favorit za titulu, a postao je i klub sa najviše postignutih golova u istoriji takmičenja posle šest utakmica u grupi. Dosadašnji rekord držao je River Plejt sa 21 reckom pre dve godine.

Sada sa velikim mirom ekipa Abela Fereire iščekuje žreb koji je na programu u petak kako bi snaznao ime rivala u nastavku takmičenja. Večerašnja utakmica bila je pravi šou Gustava Skarpe! Već posle nešto više od 20 minuta Skarpa je zatresao mrežu protivnika dvaput i tako unapred definisao pobedu domaćina uz novu goleadu. U izostanku Rafaela Veige koji je pozitivan na virus korona, ofanzivni vezista nosio je susret na Alijanc Parku, mada je dobru partiju imao i centarfor Rafael Navaro. Dobio je šansu od početka iako je imao nekih praznih utakmica, ali je sada imao važnu ulogu. Iznudio je prvi od dva penala koje je realizovao Skarpa, učestvovao u Ronijevom golu i podelio lepo dodavanje za Brena Lopesa posle kojeg je ovaj izvukao drugi jedanaesterac.

Izabrane vesti

Deportivo Tačira nije bio veći problem za domaći sastav koji je zahvaljujući Skarpi brzo preuzeo totalnu kontrolu utakmice. Golman gostujućeg sastava Varela imao je nekoliko sjajnih intervencija čime je sprečio veću blamažu. Uprkos tome što je sve bilo poznato unapred, Abel Fereira je utakmicu počeo sa većinom standardnih prvotimaca i jedino je Danilo imao pravo na odmor. Umesto njega šansu je dobio Gabrijel Menino.

Emelek je “zapalio“ Independijente Petrolero sa sedam hitaca u pobedi rezultatom 7:0. Po dva gola postigli su Kabeza i Rodrigez, dok su se po jedom u listu strelaca upisali Sevaljos, Rohas i Kiroga. Gol utakmice, a možda čak i lob sezone postigao je Sebastijan Rodrigez. Urugvajac je u 38. minutu poslao fantastičnu “kiflu“ udarcem iz prve kojim je lobovao golmana bolivijskog tima sa gotovo 25 metara!

Flamengo i Taljeres su minimalnim pobedama nad Sporting Kristalom (2:1) i Universidad Katolikom (1:0) potvrdili da su najbolji u Grupi H. Sa prvog mesta dalje ide brazilski velikan.

KOPA LIBERTADORES – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

Grupa A Palmeiras – Deportivo Tačira 4:1 (2:0) /Skarpa 15, 22 penal, 68 penal, Roni 57 - Gutijerez 48/

Emelek – Independijente Petrolero 7:0 (4:0) /Kabeza 16, 35, Rodrigez 38, 78, Sevaljos 45+1, Rohas 54, Kiroga 75/

Grupa C

Nasional – Bragantino 3:0 (2:0)

/Treca 9, Kandido 31, Fagundez 84 penal/

Velez – Estudijantes 4:0 (2:0)

/Hanson 21, 43, Prato 73, Osorio 83/

Grupa H

Flamengo – Sporting Kristal 2:1 (1:0)

/Isla 30, Pedro 74 – Gonzales 85/

U. Katolika – Taljeres 0:1 (0:0)

/Eskivel 61/



tagovi

Kopa LibertadoresFlamengoEmelekPalmeirasDeportivo Tačira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara