Lijanko Vojnović (©Star Sport)
Lijanko Vojnović (©Star Sport)

Susret u Veroni, Piksi vraća Lijanka Vojnovića među Orlove

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 22:19

Selektor Srbije na ozbiljnom zadatku

Brazilski štoper srpskih korena Lijanko Vojnović nadomak je povratka u srpsku fudbalsku reprezentaciju, saznaje Kurir!

Momak koji se gotovo niotkuda pojavio i 2016. godine obukao dres omladinske reprezentacije Srbije sada bi mogao da zaduži opremu seniorskog tima Orlova, pošto je selektor Dragan Stojković Piksi s njim obavio razgovor prethodnog vikenda u Veroni. Piksi se na društvenim mrežama pohvalio da se nalazi na stadionu Bentegodi gde je ispratio duel Verone i Torina, a kako je izjavio Kurir, šansa da Lijanko zaigra za Orlove je dobra.

Izabrane vesti

“Iskoristio sam vreme lepo i korisno, jer sam se u Veroni video sa našim reprezentativcima. Pričao sam sa svima, sa četvoricom, utisci su veoma dobri“, rekao je za Kurir Dragan Stojković, a na pitanje kako sa četvoricom kada su u Veroni Darko Lazović i Ivan Ilić, odnosno Saša Lukić u Torinu usledio je odgovor s osmehom:

“Tu je i četvrti! Ovaj naš Brazilac Lijanko. I sa njim sam obavio razgovor. Deluje obećavajuće. Radimo na tome“.

29. maj, 21.00: (2,15) Mančester Siti (3,10) Čelsi (3,80)

Podsetimo, Lijanko Vojnović je debitovao za Srbiju u prijateljskoj utakmici protiv Španije u Staroj Pazovi, koju su gosti dobili rezultatom 2:1. Posle samo nekoliko meseci i četiri utakmice za omladinski sastav Srbije odlučio je da kasnije ipak zaigra za U20 i U23 reprezentaciju Brazila. Kasnije nije uspeo da debituje za prvi tim. Pošto ima i italijanski pasoš zbog porekla sa majčine strane dobio je poziv i tamošnjeg Saveza. Lijanko Vojnović srpsko poreklo vuče po svom dedi Jovanu Vojnoviću, koji se kao sedmogodišnjak preselio u Brazil tokom Drugog svetskog rata.

Lijanko je evropsku karijeru započeo u Torinu gde je stigao jula 2017. iz Sao Paula za 7.000.000 evra. U januaru 2019. je otišao na šestomesečnu pozajmicu u Bolonju, ali se ipak vratio u redove Granata gde sada igra redovno. Ove sezone je skupio 22 nastupa u Seriji A, ukupno 24 uz dva meča u Kupu Italije, gde je postigao i jedan gol.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLijanko VojnovićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara