Đerar Pike (AFP)
Đerar Pike (AFP)

Suze u očima legende i Pikeov pozdrav Barseloni: Rasterećenje... Ovde sam rođen, ovde ću i umreti

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 02:15

"Poslednjih šest meseci predstavljali su jako težak period za mene..."

Ume Kap Nou da bude vrlo glasan kada na njega stignu nova pojačanja. Naravno, zavisi od zvučnosti imena koje stiže i tradicionalnim žongliranjem lopte se predstavlja publici. Ali malo je bučnijih stvari od Kamp Noua koji ispraća legendu. Utakmica protiv Alemerije koju je Barselona dobila sa 2:0, bila je poslednja u prebogatoj karijeri Đerara Pikea. Ukupno 616 utakmica i 53 gola, 30 trofeja! Tri Lige šampiona, osam titula prvaka Španije...

Na kraju i veliki gest okončanja ugovora godinu i po dana pre leta 2024. godine do kada je važio kojim je dobrano pomogao finansijkom oporavku Barselone.

Izabrane vesti

Odigrao je Pike gotovo ceo meč na najvećem evropskom stadionu, a zatim se uz suze, obratio katalonskoj publici.

"Ponekad u životu, želeti znači pustiti. Toliko je ljubavi između Barse i mene da je prosto bilo vreme da joj dam malo prostora, vazduha, a ubeđen sam da ću u budućnosti ponovo biti ovde", prekinulo je Pikeove reči gromoglasno skandiranje publike "predsednik, predsdnik", a potom je legendarni štoper nastavio: "Ovo nije oproštaj. Već sam odlazio kada sam imao 17. godina. Istog dana kada sam se rodio deda me je učinio članom Barselone. Ovde sam rođen, ovde ću i umreti", rekao je Pike, a zatim poslednji put kao njen fudbaler poljubio grb Barselone.

Nastavio je peti fudbaler sa najviše utakmica u istoriji katalonskog kluba priču, ovoga puta za zvaničan kanal La Lige.

"Bilo je mnogo godina i mnogo utakmica. Na kraju ono što vam ostaje su iskustva i prijateljstva. Nisam razmišljao o povlačenju. Uvek mislite o onoj novoj, sledećoj sezoni, ali su se stvari izdešavale na određeni način i morao sam da presečem. Poslednjih šest meseci su bili jako teški za mene. Danas sam doživeo veliko rasterećenje."

Dalje planove Pike nije iznosio, osim da će vrlo brzo na zasluženi odmor.

"Nosim ova nezaboravna iskustva sa sobom. Život ide dalje, do naredne pozornice, a mnogo je života ostalo. Otvara se lepeza od hiljadu mogućnosti...

A onda i pitanje o prvim mislima koje su mu prošle kroz glavu kada je u 85. minutu napustio teren.

"Pomislio sam, to je to, skinuo sam teret sa ramena. Sve ovo ostaje u meni. Bilo je boljih i lošijih dana, uspeha i grešaka, ali dao sam sve od sebe i to me je učinilo ponosnim", zaključila je Barselonina legenda.



tagovi

BarselonaĐerar Pike

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara