Gatuzo i Ančeloti (© Reuters)
Gatuzo i Ančeloti (© Reuters)

Svađa iz prošlosti glavna tema u Španiji uoči susreta Ančelotija i Gatuza

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 19:48

Karlo Ančeloti zaintrigirao medije pred utakamicu polufinala Superkupa između Reala i Valensije

Narednih dana u Kataru igra se Superkup Španije, u čijem polufinalu se u sredu sastaju Real Madrid i Valensija, a dan kasnije Betis i Barselona (finale je u nedelju). Uoči prve utakmice u centru pažnje iznenada se našla tema iz prošlosti, koja nema mnogo veze s taktičkim dešavanjima i pripremom fudbalera Reala i Valensije.

Izjava Karla Ančelotija u kojoj pominje lične probleme sa svojim nekadašnjim učenikom, danas trenerom Slepih miševa Đenarom Gatuzom, zauzela je udarna mesta na vodećim španskim portalima posle odvojenih konferencija za medije koje su održali.

Izabrane vesti

Predstojeći susret dvojice Italijana prvi je koji će imati u Španiji, pošto je mlađi Gatuzo letos stigao u Valensiju, a prvi ligaški okršaj tek im predstoji 2. februara u Madridu.

"Imali smo neke lepe momente zajedno, a imali smo i ličnih problema o kojima ne želim da pričam. Mnogo trenera je izašlo iz Milana koji sam vodio, svaki od njih sva svojim stilom i znanjem. Gatuzo, Inzagi, Nesta...", rekao je Ančeloti upitan da priča o Gatuzu, koji je pod komandom trofejnog stručnjaka odigrao preko 400 utakmica za Milan.

Problem je, podsećaju Španci, nastao krajem 2019. godine, kada je Gatuzo nasledio Ančelotija na klupi Napolija. Ekipi s juga Italije nije išlo kako što je bilo zamišljeno, a iskusni strateg našao se između dve vatre kada su igrači odbili zahtev predsednika kluba Aurelija De Laurentisa da odu na nekoliko dana u karantin kako bi se izolovali od svega i koncentrisali na povratak forme. Ceh je platio Ančeloti, kom je uručen otkaz.

Dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Di Marcio pisao je tada da je gazda Napolija već imao postignut dogovor sa Gatuzom da preuzme tim od svog nekadašnjeg učitelja.

"Iako je u nekoliko navrata istakao da Ančeloti ima njegovo poverenje, De Laurentis je već imao spremnu alternativu: Rina Gatuza. Već su imali postignut dogovor o ugovoru na 18 meseci", pisao je Di Marcio 9. decembra 2019.

Dva dana kasnije, samo nekoliko sati pošto je Napoli pobedio Genk 4:0 i plasirao se u osminu finala Lige šampiona, Ančeloti je smenjen, a Gatuzo predstavljen kao novi trener kluba podno Vezuva. Narednih nekoliko dana mladi trener je kritički govorio o svom nekadašnjem učitelju, ističući da Napolijeva ekipa nije dovoljno spremna. Te reči pogodile su Ančelotija i od tada je njihov odnos narušen.

"Sada je odnos malo... Recimo da više nije ono što je bio. Nismo razgovarali više od godinu dana... Jako ga poštujem i nemam šta reći, on je jedan od najboljih trenera na svetu i zajedno smo mnogo toga osvojili", ispričao je Gatuzo.

Valensija kvalitetom odavno nije na nekadašnjem nivou, trenutno je 11. na tabeli Primere i Madriđani su favorit sutrašnjeg okršaja u Rijadu (20.00), ali neraščišćeni računi dvojice trenera daju dodatnu draž predstojećem duelu. U dosadašnja tri susreta učinak je 1-1-1. U Seriji A Ančelotijev Napoli slavio je 3:2 kod kuće, dok je u Milanu bilo 0:0, da bi potom Gatuzovi Rosoneri pobedili 2:0 kao domaćini u četvrtfinalu Kupa Italije. Sve tri utakmice igrane su 2019. godine.


tagovi

Real MadridValensijaKarlo AnćelotiĐenaro GatuzoPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara