Svaka čast derbiju, ali ovo je slika dana: Ruh ispada iz lige, gleda ga 50.000 ljudi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 19:37

Ovo se zaista retko viđa

Svaka čast i našem večitom derbiju i polufinalu FA kupa i svim premijerligašima i bundesligašima, ali događaj dana je ipak ono što smo videli u poljskom gradu Hožovu, gde su domaći Ruh i Viđev iz Lođa odigrali prvenstvenu utakmicu pred 50.087 ljudi?!

Na značaju ovoj brojci posebno daje činjenica da Ruh praktično nema šanse da se spase ispadanja iz lige, dok je Viđev u sredini tabele i ne može da se domogne Evrope.

Izabrane vesti

Ovo je najveća poseta na utakmicama poljskog šampionata u 21. veku (prethodni rekord držali Leh i Legija, 2016. godine gledalo ih je 41.567 navijača) i ujedno rekord u poslednjih pola veka?!

Caka donekle leži u tome da Ruh proslavlja 104. rođendan, odnosno da su navijači tog kluba u prijateljskim odnosima sa navijačima Viđeva, tako da su ovi drugi, njih oko 19.000, prešli oko 200 kilometara kako bi došli na veliku žurku. Naravno, sve ovo ne umanjuje prelep utisak sa grandioznog stadiona Šlenski, koji je Ruh iznajmio za ovu priliku, jer na njegov staje svega 9.300 ljudi.

O ambijentu na samom meču ne treba trošiti reči. Rezultat je ostao u potpuno drugom planu (Viđev slavio sa 3:2), a treba pomenuti da je zahvaljući ovoj poseti (ponajviše) zabeležena i rekordna poseta u jednom kolu poljskog šampionata u ovom veku.

U pitanju je cifra od 143.300 ljudi.

Sjajna poseta bila je i na susretu Leh - Pogon. Blizu 35.000 gledalaca.

Tužan deo ove priče jeste što Ruh, kao četrnaestostruki šampion Poljske ispada u drugu ligu...


tagovi

Poljskaruh Horžov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara