Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (©Reuters)

Svaka čast na startu Pjer Emeriče, ali još ti moraš da guliš da bi stigao Nikolu Žigića

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 12:24

Obamejan juri zvanje najefikasnijeg zimskog pojačanja u Primeri

Mikel Arteta nije mogao da ga vidi očima, ali Ćavi je u Pjer Emeriku Obamejanu dobio igrača koji opravdava ulogu golgetera. Sa dva komada u pobedi nad Seltom fudbaler iz Gabona je stigao do golova broj 10 i 11 u dresu Barselone čime se pridružio probranoj grupi igrača koji su bili dvocifreni u prvih 15 utakmica u Primeri.

Predvodi je Kristijano Ronaldo sa 13 ligaških golova u njegovih prvih 15 utakmica u Realovom dresu u sezoni 2009/2010. Iste sezone do kote 11 je dobacio Zlatan Ibrahimović kao igrač Barselone, da bi u sezoni 2011/2012 i Radamel Falkao dao toliko za Atletiko.

Izabrane vesti

Obamejan dakle ne može da stigne Ronalda jer je već odigrao svojih 15 utakmica u Primeri, ali zato može da pojuri jedan drugi rekord, istina ne baš toliko proslavljenog napadača. Međutim, ono što je Nikola Žigić radio na vrhuncu karijere bilo je dosta impresivno.

Bivši srpski reprezentativac u Primeri i dalje uživa status najefikasnijeg zimskog pojačanja. Kada se naime iz Valensije vratio u Rasing januara 2009. godine Žigić je u prolećnoj polusezoni čak 13 puta matirao protivničke golmane i po tome mu nema ravnog.

Gol iza je Adrijan Ilie u dresu Valensije sada već davne 1998. godine, na 11 je trenutno Obamejan, 10 je dao Dijego Kosta kada je 2012. otišao na pozajmicu u Rajo Valjekano.

S tim da Obamejana čekaju još dve utakmice do kraja prve polusezone na stadionu Kamp Nou: gostovanje kod Hetafea i megdan sa Viljarealom na domaćem terenu. Nisu baš rivali koji primaju mnogo golova, ali ima Gabonac vremena da se popravi.



tagovi

Nikola ŽigićPjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara