Lazar Marković (© Star sport)
Lazar Marković (© Star sport)

Sve čvršća veza Partizana i Arapa: Lazara Markovića zovu u UAE i njemu se ide

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.12.20. | 12:47

Crno-beli na zimu izvesno ostaju bez krilnog napadača

Skoro sve izlazne transfere od letos do danas Partizan je ugovorio sa Arapima. Prodao je za 6.500.000 evra Filipa Stevanovića Mančester Sitiju u vlasništvu Mansura bin Zajeda iz Abu Dabija, poslao Umara Sadika za inicijalno 5.000.000 evra u Almeriju na čijem čelu je od avgusta 2019. Turki al Šeik iz Suadijske Arabije, u istu zemlju otišli su centarfor Nemanja Nikolić, desni bek Nemanja Miletić (čak u isti klub, Al Raed) i štoper Uroš Vitas (Al Kacija), a sva je prilika da će se bliska saradnja sa bliskoistočnim svetom nastaviti na primeru Lazara Markovića.

Krilni napadač dobio je poziv da se preseli u Ujedinjene Arapske Emirate, potvrđeno je MOZZART Sportu. Kako je rečeno našem portalu, sam fudbaler je raspoložen da promeni sredinu, valja očekivati ovaj posao bude jedan od prvih realizovanih u zimskom prelaznom roku kad je reč o klubu iz Humske.

Izabrane vesti

U ovom trenutku se ne zna ime kluba koji je direktno kontaktirao 26-godišnjeg fudbalera, međutim, činjenica da u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u ovom trenutku rade četvrorica srpskih trenera sužava krug kandidata i među njima bi trebalo tražiti narednog Markecovog poslodavca. U Al Vahdi je Vuk Rašović, na klupu njegovog bivšeg kluba, Al Dafre, nedavno je seo Aleksandar Veselinović, doskorašnji šef stručnog štaba Čukaričkog, u pomenutu zemlju vratio se Goran Tufegdžić i preuzeo komandnu palicu Fužarajha, dok je pre sedmice Vladimir Vermezović dobio posao u Hati.

(© Star sport)(© Star sport)

Činjenica da su Rašović i Vermezović trenirali Markeca tokom njegovog prvog mandata u Humskoj stavlja ih među favorite, mada ne bi trebalo otpisati ni druge klubove. Tim pre što su svi finansijski dovoljno snažni da udovolje finansijskim zahtevima rođenog Čačanina, koji na osnovu biografije (ugovori sa Benfikom i Liverpulom, pozajmice Fenerbaheču, Sportingu, Halu, Anderlehtu i Fulamu) može da računa na još jedan unosan ugovor u inostranstvu. Letos ga nije zanimala selidba u turski Erzurum, ali tad su i igrač i struka i čelnici smatrali da može da bude od koristi.

Sad je sve manje zagovornika takve, a sve više ideje o prodaji. Zato je interesovanje Arapa došlo čelnicima Partizana kao kec na deset. Jednim udarcem bi zaradili novac na ime obeštećenja (ugovor mu traje do juna 2022), pritom se rešili jedne od najvećih plata u aktuelnom kadru (iznad 500.000 evra).

Posle kraće pauze brigu o karijeri Lazara Markovića ponovo je preuzela agencija LIAN sports, čiji je glavni predstavnik u Beogradu Nikola Damjanac, nekadašnji golman Partizana i posrednik u transferima Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Matije Nastasića, Ljubomira Fejse, Marka Šćepovića...


tagovi

FK PartizanLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara