George Hadži (©Reuters)
George Hadži (©Reuters)

Sve je gotovo u komšiluku: Hadži je opet na rumunskom tronu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.23. | 02:19

Farul posle velikog preokreta pobedio direktnog konkurenta za krunu FCSB sa 3:2 (1:2) i kolo pre kraja doneo pehar na obalu Crnog mora

Pre šest godina Vitorul je bio na krovu Rumunije, klub koji je bio u vlasništvu najboljeg fudbalera u istoriji naših istočnih suseda Georgija Hadžija. Nekadašnji as Galatasaraja je opet na tronu, ali sa drugom klubom, Farulom, iz istog grada Konstance. Pre dve godine ova dva kluba su se fuzionisala i napravljen je novi projakat na čijem je čelu i kao trener, ali i kao jedan od vlasnika legenda rumunskog fudbala.

Između tog perioda vladao je suvereno Kluž. Ekipa iz Transilvanije je imala pet titula u nizu, ali u nedelju uveče je okončana vladavina tima koji s klupe vodi Dan Petresku. U direktnom dvoboju, Farul je na svom terenu pobedio FCSB, klub kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija sa 3:2. Zaostatak ekipe iz Bukurešta pred ovaj meč je bio samo bod.

Izabrane vesti

Već posle 17 minuta na semaforu je pisalo šokantnih po domaćina – 0:2. Sut i Italijan Andrea Kampanjo su šokirali Konstancu, ali je u finišu prvog poluvremena Krisijuma Mateus doneo smanjenje prednosti. U nastavku, raspodija domaćina, dva gola u mreži gostiju iz prestonice. Baluta i Munteanu doneli su veliku radost Hadžiju i navijačima tima iz Konstance koji će ovog leta da predstavlja Rumuniju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Farul je većim delo šampionata bio lider, pao je malo u plej-ofu, ali je iskoristio kikseve rivala, FCSB-a i Kluža i stigao do titule.

FCSB, pravni naslednik nekadašnje Steuau, sigurno je drugi, igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencije, dok se za treće mesto i Evropu bore sada već bivši šampion Kluž i Univerzitatea iz Krajove.

RUMUNIJA 1 (PLEJ-OF) – 9. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Sepsi – Kluž 1:2 (1:1)

/Tudorije 42 – Petrila 34, Janga 81/

Nedelja

Farul - FCSB 3:2 (1:2)

/Mateus 42, Baluta 58, Munteanu 85 – Sut 9, Kompanjo 17/

Ponedeljak

19.30: (3,05) Rapid Bukurešt (3,35) Univerzitatea Krajova (2,35)

***Kvote su podložne proemnama



tagovi

RumunijaRumunija 1George HadžiFarulFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara