Saldanja (©MN Press)
Saldanja (©MN Press)

Sve je lako kad imaš Saldanju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 15:15

Brazilac rešio najtežu proveru crno-belih na kiparskim pripremama protiv bugarskog Boteva – 1:0

Ako je neko imao dilemu kako će Mateus Saldanja odgovoriti obavezama u prolećnom delu prvenstva nakon što je Partizan odbio sjajne ponude za njega, sada može mirno da spava.

Brazilac je bio strelac pre neki dan protiv slabašne Aja Nape (4:0), a da je glavom potpuno „namešten“ da nastavi da sipa golove u crno-belom dresu potvrdio je danas u najtežoj proveri Partizana na kiparskim pripremama protiv bugarskog prvoligaša Boteva. Golom najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige, jesenji prvak srpske elitne divizije dobio je meč sa 1:0.

Izabrane vesti

A, osim tog gola, postigao je Saldanja još jedan, koji je poništen zbog ofsajda, mada je utisak da je bio čist. Dakle, Brazilac je fokusiran i spreman čeka nastavak Partizanovih borbi za domaće trofeje.

Vrlo dobro se stručnom štabu predstavio i novajlija Leonard Ovusu, koji je asistirao Saldanji za gol, a mimo toga je bio čvrst na sredini terena, oduzeo je dosta lopti, odigravao sigurno i unapred, pokretao napade.

Ličnost prvog poluvremena, bez dileme, bio je pomoćni sudija, koji je makar deset puta digao ofsajd fudbalerima Partizana. Poništio im je dva gola, od toga jedan deluje da je bio čist. Ipak, pošto je prijateljska utakmica niko nije pravio dramu.

Dobro je igrao Partizan, kontrolisao je dešavanja na terenu, držao je loptu, nije dopuštao Bugarima da mu ugrožavaju gol. Ipak, došao je Botev do jedne dobre prilike, minut pre kraja poluvremena, kada je Jovanović paradom odbranio udarac Traorea.

Menjao je Duljaj sastav tokom drugog poluvremena, šansu su dobili i novajlije Kastiljo i Goh, a zajedno su skovali i šansu, kada je Korejac iz kornera pronašao Ekvadorca, koji je tukao glavom pored gola. Najbliži drugom pogotku Partizan je bio sredinom drugog dela, u 57. minutu, kada je Gajas Zahid pogodio prečku, a Natho zamalo zakasnio da ubaci fudbal u mrežu.

PARTIZAN – BOTEV 1:0 (1:0)

/Saldanja 23/

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, De Medina, Marković, Antić - Ovusu, Zahid - Kalulu, Natho, Trifunović – Saldanja.

Igrali su još: Filipović, Šćekić, Šehović, Stjepanović, Kastiljo, Jevremović, Goh, Baždar, Jovanović.

BOTEV: Barios – Mendoza, Traore, Kunde, Hristov – Mesie, Ačkov - Velev, Barbosa, Marko – Perea.


tagovi

FK PartizanMateus SaldanjaLeonard OvusuMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara