Falčineli u društvu Dejana Stankovića (Starsport)
Falčineli u društvu Dejana Stankovića (Starsport)

Sve manje šanse za Falčinelija: Problem je i skoro milionska plata u Bolonji...

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 09:30

Na Marakani još nisu presekli, ali...

Crvena zvezda će večeras, na obalama Save, uz prisustvo velikog broja navijača proslaviti osvajanje 32. titule državnog šampiona. Igračkom kadru i stručnom štabu Dejana Stankovića od sutra će biti fokus na finalu Kupa i pokušaju da se posle 14 godina objedine domaći pehari. Sa druge strane rukovodstvo kluba nema mnogo vremena da reši goruća pitanja u stručnom štabu, odnosno reši status pojedinih fudbalera koji su imali značajnu ulogu u sistemu Dejana Stankovića.

I dalje je nepoznato hoće li Nemanja Milunović, najstandardniji štoper crveno-belih, produžiti ugovor sa četvorostrukim šampionom Srbije i tako skinuti sa dnevnog reda veliku brigu sportskog sektora Crvene zvezde. Takođe, i dalje je nepoznato hoće li Zvezda iskoristiti opciju iz ugovora o pozajmici Dijega Falčinelija, i otkupiti italijanskog napadača za milion evra (moguće je platiti obeštećenje u tri rate).

Izabrane vesti

Posle odlične jeseni, kada je doneo Crvenoj zvezdi ozbiljan kvalitet, i to u trenucima velikog mučenja Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, iza Falčinelija je prosečno proleće. Na poslednjih šest utakmica iskusni Italijan je postigao samo jedan gol, ali što je još važnije nije imao uticaj na igru srpskog šampiona kao nekada.

Na Marakani imaju razumevanje kada je u pitanju minus faza Dijega Falčinelija. Tokom priprema u Turskoj bivši član Peruđe je delovao nezaustavljivo, ali se povredio na premijeri drugog dela sezone, tačnije pre meča sa Novim Pazarom. Kasnije je bio inficiran i virusom korona... Sve nabrojano je uticalo na formu Dijega Falčinelija, ali iako ga smatraju pogotkom letnjeg prelaznog roka u Zvezdi su uzdržani kada je u pitanju njegov dalji status.

Sve će zavisiti i od situacije na tržištu. U slučaju da se finiširaju pregovori sa Aleksandrom Prijovićem, gotovo je izvesno da će Falčineli napustitii Ljutice Bogdana. Postoji još jedan vrlo važan detalj koji koči potencijalni otkup italijanskog napadača.

Dijego Falčineli će krajem juna ući u poslednju godinu ugovora sa Bolonjom. Na stadionu Renato Dalara Falčineli bi sledeće sezone trebalo da zarađuje između 850 i 900 hiljada evra. Cifra koja je u ovom trenutku van domašaja srpskog šampiona.

Rukovodstvo srpskog šampiona je cifru od 600 hiljada evra postavilo kao gornju granicu kada su u pitanju godišnje zarade igrača sa platnog spiska Crvene zvezde. Čak i da Falčineli pristane na pomenutu sumu, za crveno-bele bi predstavljao veliki luksuz davanjed toliko plate. Posebno ako Aleksandar Prijović dođe u Ljutice Bogdana kao kapitalac i neko ko bi trebalo da predvodi napadd crveno-belih u letnjim kvalifikacijama.

Eventualna prodaja Njegoša Petrovića u Bolonji mogla bi Dijega Falčinelija da ostavi u timu Dejana Stankovića. I to samo u slučaju da Italijan napravi veliki finansijski ustupak. Deluje da će to teško biti izvodljivo...



tagovi

Dejan StankovićDijego Falćineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara