Niko Janković i Nemanja Bilbija (©hskzrinjski)
Niko Janković i Nemanja Bilbija (©hskzrinjski)

Sve oči uprte na derbi u Mostaru: Zrinjski mora da krene s pobedama

Vreme čitanja: 5min | ned. 04.09.22. | 14:17

Tri meča danas u šampionatu Bosne i Hercegovine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnje goleade u uvodnom meču 9. kola, u kojoj je Sloboda savladala Slogu sa 4:2, danas će biti odigrana tri nova susreta ove runde takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Derbi dana će biti odigran u Mostaru, gde će aktuelni šampion ugostiti ekipu Sarajeva.

Izabrane vesti

ZRINJSKI - SARAJEVO (19.00)

Da je neko pre početka prvenstva rekao da će Zrinjski u bilo kom trenutku biti poslednji na tabeli, verovatno bi ga u BiH javnosti smatrali ludim. Međutim, Plemići se nalaze na dnu tabele sa svega tri boda. Mada, ne treba zaboraviti da su zbog obaveza u Evropi odigrali svega tri utakmice u Premijer ligi, te imaju čak pet utakmica manje u odnosu na konkurente. Verovatno će, kada Zrinjski nadoknadi te utakmice, situacija biti znatno drugačija. Ali da je jako čudno i neprijatno videti Plemiće na začelju, stvarno jeste.

Tim Sergeja Jakirovića je upisao trijumf nad Leotarom, dok su poraženi od Željezničara i Borca, pa će taj neugodan raspored biti nastavljen danas protiv direktnog konkurenta za titulu. Očigledno je i umor od teških evropskih utakmica ostavio danak, pa će i to biti još jedan kamen spoticanja za Plemiće, ali je Sergej Jakirović vodio računa o tome, pa je na vreme dovoljno popunio igrački kadar.

Bilo kako bilo, Zrinjski mora krenuti sa pobedama. Bez obzira što je preko puta odlična ekipa Sarajeva, ali ako misle da krenu ka vrhu tabele, vreme je za pozitivnu seriju rezultata.

"Sarajevo ima novog trenera, dosta igrača. Po meni, sve ekipe imaju puno oscilacija, to se vidi. Pogotovo mi, zbrda-zdola, sa odgođenim utakmicama, nemamo pravu sliku tabele. Sarajevo je promenilo način igre, motorički je bolje, dosta kombinuje, dolaze do protivničkog gola, imaju mnogo prilika i moraćemo biti na jako visokom nivou”, kazao je Jakirović.

19.00: (1,68) Zrinjski (3,60) Sarajevo (5,00)

Sarajevo se trenutno nalazi na prvom mestu premijerligaške tabele, pa će i njima biti čudno igrati derbi protiv poslednjeplasirane ekipe. Ipak, i ptice na grani znaju da će Zrinjski pre ili kasnije voditi borbu za titulu. Bordo tim je krenuo odlično. Posle toga je usledila kriza, da bi se opet digli sa formom, te u dobrom raspoloženju putuju na megdan Plemićima.

I trener Feđa Dudić može biti zadovoljan trenutnim raspletom, jer bez obzira na sve, Sarajevo drži vrh tabele. Iako pojedinci kubure sa formom, poput kapitena Suljića, stručni štab na raspolaganju zaista ima veliki broj kvalitetnih igrača pa sa tog aspekta neće biti problema za Sarajevo.

"Drago mi je igrati derbi utakmice, gde dolazi kvalitet do izražaja. Dolazi nam derbi u jako dobro vreme po nas, uvezali smo tri dobre utakmice, poslednju smo i pobedili. Zrinjski je umoran od Evrope, više psihički, nego fizički. Pokušaćemo iskoristiti njihov psihološki momenat i predstaviti se u što boljem izdanju", istakao je Dudić pred gostovanje aktuelnom šampionu.

ŠIROKI BRIJEG - BORAC (19.00)

Još jedan derbi kola biće odigran na stadionu Pecara. Široki Brijeg igra jako dobro na početku sezone, a ne računajući prošlo kolo kada su poraženi od Tuzla Sitija 4:1, ostavili su jako dobar utisak. Trenutno su na petom mestu sa 12 bodova i jako su blizu samog vrha tabele. Svesni su i u taboru širokobriježana da utakmice sa direktnim rivalima moraju dobijati, pa će tome i težiti danas. Ove sezone igraju poprilično dobro na svom terenu, pa su do sada upisali dve pobede i dva remija. Svakako treba izdvojiti činjenicu da na Pecari nisu primili niti jedan pogodak. Široki je čvrsta ekipa, što se može reći i ga njihovog današnjeg rivala, pa se može očekivati mali broj golova.

19.00: (3,10) Široki Brijeg (3,00) Borac Banjaluka (2,35)

Nakon burnog perioda pod vodstvom Nenada Lalatovića, Borac je u prošlom kolu konačno uspeo upisati pobedu. Novi trener Vinko Marinović doneo je preko potreban mir u klub i svlačionicu pa će mnogo lakše biti igrati predstojeće utakmice. Borac ima kvalitetan roster, to je činjenica, ali je do sada bio problem naterati te igrače da daju maksimum. Ipak, sudeći po uspešnom debiju novog trenera, deluje da je dobitna formula pronađena. U slučaju dobrog rezultata, Borac će opet biti jedan od kandidata za šampionsku titulu.

LEOTAR - POSUŠJE (17.00)

Iako je 9.kolo Leotar igra tek drugu domaću utakmicu. Na Policama su savladali Velež dok su ostala četiri boda doneli sa strane. S obzirom na činjenicu da su uglavnom bili gosti, mogu biti zadovoljni bodovnim saldom, ali će prvenstveni cilj danas upisati nova tri boda. To bi bilo sjajno za Leotar koji bi se odmakao od borbe za opstanak. Zaželeli su se svog terena i navijača, pa motiva ne bi trebalo da manjka. Treba očekivati jednu borbenu utakmicu, jer su bodovi preko potrebni i jednima i drugima.

17.00: (2,00) Leotar (3,25) Posušje (3,70)

Posušje ima bod više i polako se lampice pale u timu iz Hercegovine. U porazu iz prošlog kola, jasno se moglo čuti šta žele navijači, jer se neretko moglo čuti sa tribina 'Ferdo odlazi', upućene naravno šefu stručnog štaba Ferdu Milinu. Posušje je kao domaćin prosulo dosta bodova pa se i tu mogu tražiti razlozi za nepovoljnu situaciju na tabeli. Naravno, ukoliko danas osvoje bodove, disaće mnogo lakše u nastanku prvenstva, ali ih sigurno protiv motivisanog Leotara očekuje težak zadatak. U slučaju poraza, Milin bi mogao biti nova trenerska žrtva u Premijer ligi BiH.

----------------

Jučerašnji dobitnik puta za Katar na meč Brazil - Srbija pogodio je kvotu 226,03.

Možeš li ti da budeš današnji pobednik?

----------------

BIH 1 - 9. KOLO

Subota

Sloboda - Sloga 4:2 (2:2)

/Komazec 24, 45pen, M. Osmić 65, J. Osmić 72 - Krstovski 22, Zajić 28/

Nedelja

17.00: (2,00) Leotar (3,25) Posušje (3,70)

19.00: (3,10) Široki Brijeg (3,00) Borac Banjaluka (2,35)

19.00: (1,68) Zrinjski (3,60) Sarajevo (5,00)

Ponedeljak

17.00: (2,40) Velež (3,10) Tuzla Siti (2,95)

19.00: (1,62) Željezničar (3,45) Igman (5,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeSarajevoZrinjskiBorac Banja LukaBorac BanjalukaŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara