Fabijan Ruiz (AFP)
Fabijan Ruiz (AFP)

Sve se nema, a Barsa kontaktirala Ruizove agente: Cena 50.000.000

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.06.21. | 12:13

Kataloncima propao posao sa Vajnaldumom, sada u vezni red žele da dovedu igrača kojeg prate već godinama

Pokušala je Barselona da popuni mesto u sredini terena Žoržinjom Vajnaldumom, ali se praktično već viđen transfer bez obeštećenja izjalovio. Pari Sen Žermen je ponudio duplo bolje uslove odlazećem fudbaleru Liverpula, a Barsa nije želela da se upusti u aukciju. Međutim, Katalonski tim nastavlja potragu za veznim igračem, u španskim medijima pominje nekoliko slobodnih fudbalera, ali je ispred njih iskočilo ime Fabijana Ruiza.

Reprezentativac Španije je već godinama želja Katalonaca. Počev od perioda kada je nosio zeleno-beli dres Betisa, da bi 2019. godine postao deo Barseloninog plana i strategije za 2020. godinu. Još tada se o njemu pričalo kao idealnoj zameni za Ivana Rakitića, Serhija Busketsa, Artura Vidala. Hrvat i Čileanac su u međuvremenu napustili Kamp Nou, ostao je 32-godišnji Buskets, ali se u Barseloni uveliko traga za fudbalerom koji će pojačati konkurenciju u vezi.

Izabrane vesti

Svesni su čelnici Barselone da će dovođenje Ruiza predstavljati komplikovanu operaciju iz mnogo razloga. Radio Katalunja je objavio da je Barselona već kontaktirala njegove agente, očekuje se da će uskoro ući u pregovore sa Napolijem. Pričalo se o Miralemu Pjaniću ili Žunioru Firpu kao igračima koji bi mogli da pođu podno Vezuva i umanje cifru koja se procenjuje na oko 50.000.000 evra. Veliki zalogaj za Barselonu čije finansije u najmanju ruku nisu stabilne, a kako stvari stoje Napolitanci neće pristati na posao koji uključuje i trampu.

Aurelio de Laurentis je težak pregovarač i zanima ga isključivo novac. Kako je Napoliju izmakao plasman u Ligu šampiona, izvesno će morati da traga za jednom ozbiljnijom finansijskom injekcijom. To bi mogao da bude upravo Ruiz kojeg je Napoli potpisao jula 2018. godine aktivirajući otkupnu klauzulu na konto koje je Betisu pripalo 30.000.000 evra. Barselona ga je želela i tada i nikada nije nestao iz njene orbite.

Nije agent Fabijana Ruiza jedini kojeg je Barselona kontaktirala. Doduše iz drugih razloga započet je čitav serijal razgovora sa agentima Serhija Roberta, Usmana Dembelea, Žuniora Firpa, Samjuela Umtitija, Klemona Lengelea, Đordija Albe. Robertu još nije ponuđen novi ugovor na trenutni koji ističe za godinu dana. Dembele je goruća tema budući da je svojevremeno plaćen 135.000.000 evra, a da ulazi u poslednjih 12 meseci ugovora. Barsa će mu ponuditi novi, ali ukoliko Frnacuz odbije, automatski će pohrliti da ga proda i izvuče bar deo uloženog novca iz 2017. godine.

Klub više nema strpljenja za Umtitija kojeg su povrede kolena i odbijanje da se ode na operaciju od jednog od boljih štopera Evrope učinile rezervistom. Klemon Lengle bi takođe mogao da napusti najveći stadion Španije ako Barselona dobije dobru ponudu, kao i Žunior Firpo. Ne računa se ni na Miralema Pjanića. Pred Barselonom su pune ruke posla, kako po pitanju odlazaka, tako i da pokuša da dogovori smanjenje plata pojedinih igrača i donekle izbalansira budžet.

Zato 50.000.000 za Ruiza u ovim okolnostima deluje kao ogroman novac, a mere štednje su razlog zbog kojeg kroz španske medije provejavaju neka imena za koja nije neophodno obeštećenje - Hakan Čalhanoglu, Fernandinjo, Franko Vaskez. Još uvek Milanov Turčin vaga opcije za budućnost, a Barselona nije podneblje u kojem bi mogao da se nada stautsu startera. Tu je i vremešni Fernandinjo koji će se razići sa Sitijem i de fakto iskustvom može da doprinese Kataloncima, ali su problem godine kojih je 36. Najmanje verovatna opcija je Franko Vaskez koji odlazi iz Sevilje i još nije napravio planove za budućnost.

Posle razočaravajuće sezone, Lionel Mesi želi garanciju trofeja kako bi ostao u klubu. A prvi korak ka tome su izdašna ulaganja i kvalitetna pojačanja. Taman se i uštedelo sa potpisima Serhija Aguera i Erika Garsije. Vreme je da se ipak uloži neki novac.


tagovi

Fabijan Ruiz PenjaBarselonaNapoli

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara