Fudbalska lopta (©Reuters)
Fudbalska lopta (©Reuters)

Sve smo bliži meksičkom finalu Konkakaf Lige šampiona, Amerika rutinski dobila (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 06:25

Filadelfija se nije proslavila na gostovanju

Gledajući samo rezultate prvih utakmica polufinala, ljubitelji "sokera" i fudbala Latinske Amerike mogli bi u finalu Konkakaf Lige šampiona da vide meksičko finale između Montereja i Kluba Amerike. Klub iz Meksiko Sitija slavio je u prvom meču Filadelfiju sa rutinskih 2:0 (1:0) i sve drži u svojim rukama pred revanš za nešto više od mesec dana.

Imaće fudbaleri Juniona dovoljno vremena da se oporave od ovog poraza i spreme da uzvate udarac, mada u prvom duelu nisu ostavili bog zna kakav utisak. Čini se da je Klub Amerika do pobede stigao bez previše utrošene energije, što daje veliku dozu optimizma.

Izabrane vesti

Ipak, gosti su bili ti koji su prvi pripretili. Već u ranoj fazi utakmice poljski golgeter Kasper Čibulko pokušao je “štiklom“ atraktivno da matira protivničkog golmana na liniji peterca, ali je njegov udarac prošao tik pored stative. Od tog momenta, sve je prolazilo u znaku domaćina.

Klub Amerika je do vođstva stigao preko Ričarda Sančeza posle voleja koji se odbio od Danijela Gazdaga i završio iza leđa golmana Andrea Blejka. Činilo se na trenutak da Blejk ima situaciju pod kontrolom, ali ga je odbitak totalno poremetio i lopta je proletela tik pored njegovog ramena. Taj gol dao je dodatni podsticaj domaćinu da krene napred, pa je tako imao ne samo više lopte u svom posedu već i nekoliko solidnih prilika da udvostruči prednost ranije. Tačnije već u 40. minutu, kada je štoper Filija Džek Eliot vrhunskom intervencijom s gol linije glavom sprečio novi gol rivala i bar nakratko ostavio tračak nade.

Iako je Filadelfija solidno počela drugo poluvreme, opet je Klub Amerika imao više razloga za radost. Igrao se 76. minut kada je domaćin iskoristio traljavu intervenciju protivničke odbrane i dobio penal za 2:0 koji je u gol pretvorio Emanuel Egilera.

Malo je falilo da Fila ipak meč završi s pogotkom, ali je u samoj završnici herojskom reakcijom golman Giljerom Očoa sprečio goste da se vrate u život.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Monterej – Kruz Azul 1:0 (1:0)

/Meza 9/

Petak

Amerika - Filadelfija 2:0 (1:0)

/Sančez 17, Agilera 80/


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaKlub AmerikaFiladelfija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara