E, to se zove podrška: Ivica Olić objasnio Rusima da će Nikolić uspeti u Lokomotivi

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.04.20. | 13:57

„Igrači će već na prvom treningu shvatiti s kakvim će stručnjakom da sarađuju“, kaže nekadašnji hrvatski reprezentativac

Sprovode Rusi žestoku kampanju protiv Marka Nikolića, tamošnji mediji daju ogroman prostor bivšim rukovodiocima i trenerima Lokomotive, oglašavaju se čak i pojedini ageneti, sve u pokušaju da ospore dolazak srpskog stručnjaka na klupu moskovskog velikana, mada je, na osnovu onoga kako plasiraju tekstove, jasno da nisu toliko protiv nekadašnjeg stratega Partizana, koliko ih pogađa rastanak sa legendarnim Jurijem Sjominom.

Teško se mire sa izvesnim odlaskom čuvenog trenera, koji privodi kraju četvrti mandat među Železničarima i zato „pene“, što u štampanim, što u elektronskim medijima, ali ih je sve na zemlju spustio onaj od koga su možda i najmanje očekivali.

Izabrane vesti

Kontaktirali su Rusi Ivicu Olića, valjda nadajući se da bi kao bivši napadač CSKA mogao i on da odapne koju otrovnu strelu u pravcu promene trenera u rivalskom klubu, da bi dočekali niz pohvala na račun 40-godišnjeg stručnjaka, što je pravo osveženje u odnosu na minule dane, kad su se neki javili s namerom da ga omalovaže. Olić, pak, drugačije gleda na stvarnost i uverava Ruse da će se prijatno iznenaditi kad budu upoznali metode treninga i vođenja utakmica budućeg trenera Lokosa.
Nekoliko godina poznajem Marka Nikolića, pažljivo pratim njegov rad, generacija smo, pošto smo rođeni iste godine, s tim da je on postao trener znatno pre mene. I već je imao uspehe i u Olimpiji, i u Partizanu i u Videotonu“, nabraja Olić, koji je četiri godine proveo u Moskvi kao igrač, noseći dresu CSKA, a poslednje tri je trener u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske.

I još jedan „argument“ izbio je Ivica Olić Rusima iz ruku. Bar onima koji su tvrdili da Nikolića, navodno, „srpski lobi“, ako to uopšte postoji, gura na klupu Lokomotive. Imao bi, kao Hrvat, pravo da se usprotivi takvoj vrsti protekcije (da je tačna), ali kao sportista odlučio je da temu prebaci na teren koji najbolje poznaje, te nastavlja da sipa komplimente na Markov račun.
Ako ga Lokomotiva stvarno izabere, neće pogrešiti. Kvalitetnim radom potvrdiće Nikolić da je ispravan izbor, 100 odsto sam siguran da će uspeti u Moskvi! Uprkos manjku godina, može se reći da je već sad iskusan trener. Posvećen je fudbal, analizira, radi na sebi“.

Nikolića u Moskvi čekaju veliki izazovi. Lokomotiva će naredne sezone, verovatno, igrati grupnu fazu Lige šampiona treći put zaredom, a navijači se nadaju da bi mogla da ugrozi Zenit na vrhu tabele. Olić, pak, uverava da će glavni grad Rusije predstavljati Nikoliću samo odskočnu dasku za mesto u „ligama petice“ jednog dana.
Za nekoliko godinama vidim ga u jakoj ligi, u još boljem timu. Sve navodi na taj zaključak. Marko zna šta želi od svog tima. Igrači će već na prvom treningu shvatiti s kakvim će stručnjakom da sarađuju. Siguran sam da će Nikolić ostvariti dobre rezultate sa Lokomotivom“, dodao je Ivica Olić.

Činjenica da niko iz rukovodstva Lokomotive nije demantovao dolazak Nikolića sugeriše da je posao pred realizacijom i da se samo čeka trenutak u kom će se Sjominu saopštiti da je završio uspešnu misiju. Plan je bio da se 1. jula promoviše novi trener, ali kako je zbog virusa korona moguće da se u tom terminu igraju mečevi zavšetka sezone Premijer lige Rusije, možda aktuleni šef struke dobije priliku da završi posao, pa tek onda ustupi mesto Srbinu.
U ovom trenutku besmisleno je pričati na tu temu. Generalno, prethodnih sedmica govori se najviše o transferima, promenama trenera, ali samo zato što se ništa suštinski ne dešava. Jedno je sigurno: bilo ko da nasledi Sjomina, sešće na užarenu klupu. Isto tako, valja razumeti da nijedan trener na svetu ne može da radi u jednoj ekipi doživotno. Bilo je slučajeva da neko vodi klub 20 ili 30 godina, međutim, i takvi moraju da odu kad-tad, a onda novi ljudi dolaze na njihovo mesto“, pojasnio je legendarni Aleksandar Mostovoj, bivši reprezentativac Rusije, tokom igračke karijere član moskovskog Spartaka, Benfike, Strazbura, Selte i Alavesa.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara