©Reuters
©Reuters

Sve veći problemi za Irsku uoči Srbije, otkazao i peti igrač

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.03.21. | 16:22

Napadač Noriča Adam Ajda mora na operaciju Kile, zbog čega neće biti na raspolaganju državnom timu

Selektor Republike Irske Stiven Keni sa prilično ozbiljnim problemima dačekuje start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i meč protiv Srbije na stadionu Rajko Mitić 24. marta (20.45), pošto je danas ostao i bez petog igrača sa objavljenog spiska.

U pitanju je mladi napadač Noriča Adam Ajda, koji je dans išao na specijalistički pregled u vezi sa kilom i izvesno je da će mu biti neophodan operativni zahvat. Keni je već ostao bez nekolicine potencijalnih startera za meč sa Srbijom, pošto su iz različitih razloga poziv već otkazali Aron Konoli, Džejms Meklin, Daren Rendolf i Džon Igan.

Izabrane vesti

"Izvesno je da će Adam Ajda proći još jedan stručni pregled i da će mu biti potrebna operacija. Ako bude tako, uradićemo zahvat istog trenutka i on neće biti dostupan reprezentaciji Republike Irske", poručio je manadžer Noriča Danijel Farke.

Irci pred sobom imaju tri utakmice u predstojećem reprezentativnom prozoru. Tri dana nakon meča sa Srbijom igraju kvalifikacioni meč sa Luksemburgom, a 30. marta ih očekuje prijateljski meč sa Katarom.

Sa druge strane, Srbija će imati tri kvalifikaciona meča. Posle Irske Orlovi dočekuju i Portugaliju u Beogradu, a potom idu na noge Azerbejdžanu.

Adam Ajda ima 20 godina, prošao je sve reprezentativne selekcije Republike Irske, a za seniorski državni tim debitovao je u septembru prošle godine u meču sa Bugarskom u Ligi Nacija.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara