Kiljan Mbape (©Reuters)
Kiljan Mbape (©Reuters)

Sveci opet desetkovani, ali vraća se Mbape

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 09:04

Parižani bez kažnjenih Nejmara, Paredesa, Kurzave, Dijaloa, povređenog Bernata, ali sa oporavljenim napadačem koji je preležao koronu. Marselj dočekuje Lil na Velodromu

Šampion na kolenima. Posle tri kola Lige 1, Pari Sen Žermen ima samo tri boda i jedan gol na kontu. Posle dva minimalna poraza od Lansa i Marselja, prošle nedelje je jedva savladan Mec sa 1:0 golom Nemca Julijena Drakslera, koji je nedeljam na izlaznim vratima Parka prinčeva.

Četa Tomasa Tuhela ima opravdanja za početne neuspehe. Ekipa je prvo bila desetkovana koronom, a posle meča sa Marseljom i crvenim kartonima nosilaca igre. Prošlogodišnji osvajač triple krune i finalista Lige šampiona danas (13.00) gostuje Nici u derbiju četvrtog kola šampionata Francuske.

Izabrane vesti

Kadrovska situacija je bolja u odnosu na početak sezone. Koronu su preležali Markinjos, Mauro Ikardi i Anhel di Marija, koji su igrali i protiv Meca. Problem za Tuhela su kažnjeni igrači. U Nici nemački stručnjak neće moći da računa na Nejmara, Levina Kurzavu, Leandra Paredesa i Abdu Dijaloa. Povređen je Španac Huan Bernat, a neće igrati ni Tilo Kerer.

Doobra vest za Tuhela je da se oporavio Kilijan Mbape. On nije igrao od početka sezone zbog korone koju je dobio na pripremama reprezentacije Francuske. Posle karantina, počeo je da trenira i mogao bi da se nađe u statnoj postavi u meču sa izabranicima trenera Patrika Vijeire.

"Moram da razgovaram s njim, ali doktor mi je rekao da je na raspolaganju. Dobio je i odobrenje lige. Ako se oseća dobro, mislim da će biti u sastavu, ali ne znam da li će započeti meč ili ne. Moramo da ga zaštitimo, ne možemo očekivati previše od njega. Treba da se adaptira, izgradi samopouzdanje u duelima i fizički da se vrati u formu. Moramo biti strpljivi s njim“, rekao je trener vicešampiona Evrope, Tomas Tuhel.

Nica je dobro startovala u novoj sezoni. Pobeđeni su Lans i Strazbur, ali u prošlom kolu crveno-crni su poklekli u Monpeljeu (1:3). I domaćin neće biti kompletan. Danac Kasper Dolberg, strelac dva gola ove sezone, ima koronu i trenutno je u karantinu. Oboleli su i Aleksis Klajd Moris i Stenli Nsoki. Danilo i Robson Bambu su se oproravili od povreda, dok je Vilan Siprijen na izlaznim vratima kluba.

Parižani su sva tri meča ove sezone odigrali sa tipom 0-1. Prošle sezone Sveci su slavili u gradu na Azurnoj obali sa 4:1, ali je u Parizu bilo bez pobednika (1:1).

Derbi se igra u večernjem terminu (21.00) na Velodromu Olimpik iz Marselja čeka odlični Lil. Vicešampion Francuske je dostigao vrhunac raspoloženja i motivacije posle velikog stlavlja u Parizu, ali je potom uleteo u žestok ritam. Samo tri dana pre ove utakmice sastav Andrea Vilas-Boasa je iznenađujuće poražen na svom terenu od Sent Etjena (0:2), jedine ekipa sa maksimalnim učinkom. Lil ima sedam bodova, a u međuvremenu je imao i sedam dana za pripremu utakmice, što bi moglo ozbiljno da se odrazi na dešavanja na terenu.

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić i ove sezone je na klackalici, između terena i klupe. Bio je starter na premijeri u meču u Brestu. Protiv Pari Sen Žermena je ušao sa klupe, a protekle nedelje nije ga bilo na terenu u meču sa Sent Etjenom.

Njihovi međusobni okršaji su nepredvidivi. Marselj je dobio poslednja dva duela (oba puta po 2:1), dok je pre toga dva puta zaredom slavio Lil (3:0 i 2:1). Ipak, od poslednjih pet međusobnih okršaja na Velodromu Marselj je slavio tri puta, a Lil samo jednom, dok je jedan meč završen bez pobednika.

LIGA 1 – 4. KOLO

Petak

Lion - Nim 0:0

Subota

Lans - Bordo 2:1 (0:0)

/Ganago 47, Kakuta 59pen - Kalu 90+5/

Ren - Monako 2:1 (0:1)

/Nzonzi 81, Trufe 90+1 - Ben Jeder 28/

Nedelja

13.00: (7,25) Nica (4,40) PSŽ (1,45)

15.00: (2,45) Brest (3,30) Lorijan (2,95)

15.00: (2,60) Mec (2,75) Rems (3,25)

15.00: (2,15) Monpelje (3,20) Anže (3,60)

15.00: (1,70) Strazbur (3,50) Dižon (5,50)

17.00: (2,50) Nant (3,05) Sent Etjen (3,05)

21.00: (2,50) Marselj (3,10) Lil (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenMarseljNicaTomas TuhelFrancuska 1FrancuskaLiga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara