Radost igrača PSŽ-a (©Reuters)
Radost igrača PSŽ-a (©Reuters)

Sveci su uzeli sve: I trofej Liga kupa u rukama Parižana

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 00:02

Lion pao na penale

Uzeli su Sveci – sve! Kada je francuska scena u pitanju, tu im zaista nema ravnih. Najpre su osvojili Superkup na početku sezone, onda im je dodeljena titula kada je prekinuto prvenstvo, da bi sada u razmaku od nedelju dana zgrabili Kup Francuske i večeras Liga kup.

Bio je Lion tvrd orah, izdržao je 120 minuta borbe sa PSŽ-om, a onda je pao u penal seriji – 6:5 (0:0). Omanuo je Traore, a na drugoj strani je Sarabija bio precizan i doneo poker trofeja Parižanima u sezoni.

Izabrane vesti

Pre njih, sigurni izvođači jedanaesterac su bili Di Marija, Verati, Paredes, Erera i Nejmar kod PSŽ-a, a Andersen, Ekambi, Kakre, Mendeš i Auar za Lion.

U jeku slavlja, ipak, malo i problema za PSŽ. Zbog povreda su mnogo pre kraja morali da izađu iz igre Mauro Ikardi i Lajvin Kurzava, a kako se pre nedelju dana u finalu Kupa sa Sent Etjenom teže povredio Kilijan Mbape, to su baš loše vesti za Svece pred put u Lisabon na završnicu Lige šampiona, gde ih čeka duel sa Atalantom u četvrtfinalu.

Što se tiče finala Liga kupa, bila je izjednačena utakmica, u kojoj se Lion hrabro suprotstavio šampionu. Čak su momci u belim dresovima imali i više udaraca na gol, ali ne i sreće da neki od njih završi u mreži.

Dobro izdanje pružio je Lion, pa i on ima čemu da se nada pred nastavak Lige šampiona, gde ga čeka revanš osmine finala sa Juventusom, a u kojem brani prednost od 1:0 iz prve utakmice.

LIGA KUP FRANCUSKE - FINALE

PSŽ - Lion 6:5p (0:0)


tagovi

Pari Sen ŽermenLionLiga kupFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara