Sveta Marković prešao u AEL

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 21:21

Pozajmica do kraja sezone

Ugovor sa Olimpijakosom važi do juna 2024, što bi trebalo da znači kako u Pireju posmatraju Svetozara Markovića kao projekat na duge staze. No, u premijernoj sezoni na stadionu „Karaiskakis“ za mladog reprezentativca Srbije jednostavno nije bilo mesta u prvom timu, pa je u smiraj prelaznog roka pronašao sredinu koja će mu garantovati minute. Od večeras je bivši štoper Partizana član AEL-a iz Larise.

Dogovorena je pozajmica do kraja prvenstva, u tom periodu Sveta će imati priliku da igra redovnije nego da je ostao u Atini, što je imajući u vidu da će u martu proslaviti tek 20. rođendan najvažnije za mladog fudbalera.  Prolagođavanje mu neće predstavljati problem, jer će u Larisi dočekati trojica srpskih internacionalaca: defanzivci Aleksandar Gojković i Nikola Stanković, te vezista Radomir Milosavljević. Podsetimo, istu ekipu je još na početku sezone, samo dva meseca posle promocije, napustio Gordan Petrić, koji je sa Markovićem sarađivao u Partizanu u vreme trenerskog mandata Zorana Bate Mirkovića.

Izabrane vesti

AEL je u seriji od pet utakmica bez pobede u Superligi Grčke, pao je na 10. mesto na tabeli, ali OFI – prvi tim iznad crte – odmakao je tek tri koraka, pa bi Marković mogao da pripomogne u toj misiji.

Momak iz Bijeljine letos je stigao u Olimpijakos, u transferu vrednom 1.500.000 evra, ali je za prvi tim odigrao samo dva meča, u Kupu Grčke, pa se pozajmica nametnula kao najbolja opcija u ovom trenutku. Da igra redovno.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara