Poketino (© Reuters)
Poketino (© Reuters)

Svetla Pariza mame Poketina: PSŽ mora brzo da reaguje

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 11:56

I deluje da je već izabrao novog trenera

Prošlost je Tomas Tuhel, budućnost Maurisio Poketino. Ako ne bude veleobrta, postaće Argentinac novi šef stručnog štaba Pari Sen Žermena.

Samo nekoliko minuta pošto su najuticajniji mediji u Nemačkoj i Francuskoj lansirali vest da je Tuhel smenjen, iskočilo je Poketinovo ime kao glavno za upražnjenu klupu na Parku prinčeva. Deluje da će se bivši strateg Totenhema vratiti na veliku scenu, pošto ne radi od novembra prošle godine kad je komandnu palicu na Vajt Hart Lejnu prepustio Žozeu Murinju.

Izabrane vesti

Od slobodnih, a atraktivnih i za tako ambiciozan klub poželjnih trenera, pominjao se još Masimilijano Alegri, međutim, Poketinova prednost je što je emotivnim nitima vezan za PSŽ. Igrao je dve godine za Svece, doduše, pre nego što je klub postao bogat uplivom arapskog novca, bio deo ekipe koja je osvojila ugašeni Intertoto kup 2001. godine. I sad je nikad bliži povratku.

Da, da, zašto da ne“, uzvratio je Poketino aprila 2016. kad su ga pitali da li sebe jednog dana može da vidi na klupi PSŽ-a.

Samo što je tad za kormilom bio Loran Blan, ali se uveliko pričalo o rastanku. Osim toga, Poketino je bio čvrstim ugovorom vezan za Totenhem. Sad je slobodan i raspoložen.

Samo još da bude zvanično. Trebalo bi da bude brzo, prvak Francuske već 6. januara putuje u Sent Etjen, četiri dana kasnije čeka Brest, pa 13. narednog meseca igra protiv Marselja meč za pehar Superkupa Francuske.


tagovi

Maurisio PoketinoTomas Tuhel

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara