Tuhel (© AFP)
Tuhel (© AFP)

Bomba u evropskom fudbalu: PSŽ smenio Tomasa Tuhela!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 11:23

Šest meseci pre kraja ugovora

Pukla je bomba u evropskom fudbalu. I to na katolički Božić. Tomas Tuhel nije više šef stručnog štaba Pari Sen Žermena!

Informaciju je u javnost prvi plasirao nemački Bild, potpisao je Kristijan Falk, novinar dobro upućen u zbivanja pre svega u Bajernu iz Minhena, ujedno i jedan od najboljih ekskluzivaca kad je najvažnija sporedna stvar na svetu u pitanju, tako da u verodostojnost njegovih izvora ne bi trebalo sumnjati. Uostalom, posle Bilda i Falka saznanja je potvrdio i francuski Lekip, sad se samo očekuje zvanično saopštenje sa Parka prinčeva.

Izabrane vesti

Bild piše da je Tuhel smenjen jutro posle poslednjeg meča u kalendarskoj godini i pobede nad Strazburom (4:0). Uprava kluba mu je zamerila što je ove sezone napravio veliki broj kikseva u Ligi 1, Sveci nisu dominantni kao ranije, o čemu svedoči podatak da su od pet prvoplasiranih rimova na tabeli Lige jedan dobili samo Ren. Izgubili su od Marselja, Monaka i Liona, igrali nerešeno sa Lilom, pa se posle 17 rundi nalaze tek na trećoj poziciji. Doduše, samo bod iza vodećeg tandema (Lion, Lil), ali je upravi jasno da nešto ne funkcioniše.

Videlo se to i u početnoj fazi Lige šampiona. U prva tri kola pretrpeo je dva poraza, od Mančester junajteda i RB Lajpciga, te iako je sjajno finiširao i prošao grupu, čelnici su zabrinuti za budućnost. Pogotovo što sledi dvomeč sa Barselonom u osmini finala. Tu je i prokletstvo elitnog kupa, po kome PSŽ još nije osvojio pehar uprkos ulaganjima većim od 1.000.000.000 evra u poslednjih desetak godina. Naravno, najmanja je tu Tuhelova krivica, mada mu se zamera i što je ispao od Mančester junajteda 2019. iako je sa Old Traforda doneo prednost, te što je zastao na poslednjoj stepenici do trofeja, u avgustovskom finalu sa Bajernom.

Ni to nije sve, javna je tajna da su odnosi jedne od najvećih zvezda ekipe, Kilijana Mbapea i Tomasa Tuhela poremećeni. I zato otkaz. Šest meseci pre kraja ugovora.


tagovi

Tomas TuhelPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara