Luka Đorđević
Luka Đorđević

Svetski putnik Luka Đorđević potpisao za četvrti klub u Rusiji

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.09.22. | 18:04

Crnogorski napadač je novi član Sočija

Proputovao je Luka Đorđević (28) menjajući klubove "pola Evrope". Nastupao igrao je u Italiji, Holandiji, Španiji, Danskoj, a nakon epizode u Vejleu se kao slobodan igrač vratio u Rusiju i parafirao saradnju sa Sočijem koji je postao četvrti klub iz ove zemlje u njegovom fudbalskom cv-ju.

Iako je postojalo interesovanje Torpeda i Nižnjeg Novgoroda, Đorđević je potpisao jednogodišnji ugovor sa Sočijem i u novom klubu u kojem će mu konkuencija u špicu napada biti Georgi Melkadze i Vladislav Sarveli, zadužio dres sa brojem 11.

Izabrane vesti

Davno se rođeni Budvanin, pre celih 10 godina, otisnuo iz domovine i Mogrena i postao član Zenita. Velikan iz Sankt Peterburga ga je narednih godina selio po pozajmicama u Tvente, Sampdoriju, Ponferadinu i Arsenal iz Tule u kojem je bljesnuo (50 utakmica, 16 golova i šest asistencija) i tako sebi obezbedio transfer u moskovsku Lokomotivu koja je Zenitu platila 2.250.000 evra. Međutim, nije se nametnuo u novom klubu, pa je usledila nova pozajmica u Tulu, a pre oko godinu dana i odlazak u Vejle bez obeštećenja.

Đorđević je u dosadašnjoj karijeri odigrao 189 takmičarskih utakmica uz 44 postignuta gola i 17 asistencija.



tagovi

luka đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara