Svetski šampion o odloženom meču Norveške i Srbije: Šteta, to je trebalo da bude najveći događaj posle dugo vremena

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 16:19

“Bilo bi to jako uzbudljivo”, ističe Magnus Karlsen

Nažalost, nećemo ovog marta gledati meč između Norveške i Srbije u baražu za nastup na Evropskom prvenstvu, a sve je to prokomentarisao i svetski šampion u šahu, Magnus Karlsen, naravno po nacionalnosti Norvežanin.

U toku komentarisanja šahovskih partija na Turniru kandidata Karlsen je dobio informaciju da je meč Norveške i Srbije odložen i nije mu bilo drago zbog toga.

Izabrane vesti

Po izrazu lica videlo se da je želeo da gleda taj okršaj. Sada, kada je on odložen za jun, i Karlsen i mi svi ostali moramo malo da sačekamo. Pitanje je da li je Karlsen znao tačno kada će se igrati duel kada je odgovarao na pitanje o odlaganju.
"Da, otakazali smo. Šteta, to je trebalo da bude verovatno najveći događaj za norveški fudbal posle dugo vremena, meč Norveške i Srbije. U meču baraža koji je zapravo kao polufinale, a onda bi pobednik igrao protiv Škotske ili Izraela. I to je sve trebalo uskoro da se odigra... Bilo bi to jako uzbudljivo, šteta", rekao je Karlsen za kanal Chess24.

Magnusov efekat

Domaćini na kanalu Chess24 su potom pitali Magnusa za njegov skor na Fantaziju Premijer lige. Bio je jedno vreme na prvom mestu, ali je sada pao.
Pao sam na 17. mesto zato što je duel Mančester Sitija i Arsenala odložen. Taj Fantazi igra oko 7.000.000 ljudi. Visoka je verovatnoća da neću osvojiti to takmičenje", rekao je Karlsen.

Nova odluka znači da će se igrati u pravom fudbalskom ambijentu, ne pred praznim tribinama kako je prvo  bilo najavljeno da će biti. To će Norvežanima doneti i zaradu i prednost domaćeg terena. Možda u junu i Karlsen bude na tribinama.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara