(Reuters)
(Reuters)

Sveža krv od 300.000.000 evra za Mančester Siti

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 19:32

Gvardiola pred rekonstrukcijom tima

Kada su krajem godine počele da se šire glasine o tihom nezadovoljstvu iskusnih igrača u svlačionici Mančester Sitija, protumačeno je to kao plod mašte ostrvskih tabloida.

Ali kada je Žoao Kanselo u finišu prelaznog roka iznenada prešao u Bajern, spekulacije su dobile ozbiljniji ton. Portugalac je bio u grupi igrača sa Gundoganom, Bernardom Silvom, Laportom i Vokerom koji su navodno postali nervozni i nezadovoljni radom pod Pepom Gvardiolom.

Izabrane vesti

Kanselo po odlasku u Minhen to i ne krije, a da situacija nije idilična, govore i situacije ostalih igrača. Laport igra sve manje i sve češće se pominje da će na kraju szeone produćiti sredinu. Bernardo Silva je o svom odlasku otvoreno pričao prethodnih izazova, provlačio da je “željan novih izazova”, nije zadovoljan pozicijom u timu, a ulaskom u poslednju godinu ugovora na leto se stiču uslovi za njegov transfer u Barselonu koja ge želi od letos. Ilkaju Gundoganu ističe ugovor na kraju sezone i sve je izvesnije da će kao slobodan igrač napustiti klub. Voker takođe ulazi u poslednju godinu ugovora, uskoro će napuniti 33 i nije isključeno da i on napusti Etihad.

Čak i ako neki od njih ostanu, izvesno je da će Siti doživeti neke velike promene u timu i da su potrebna pojačanja i sveža krv. Građani su za od letos potoršili oko 150.000.000 evra na pojačanja, uglavnom ulažu u mlade snage poput Halanda, Alvareza, Gomeza, te nešto iskusnije Akandžija i Filipsa koji je razočarao.

Zato će Mančester Siti narednog leta morati opet da uloži, a nekoliko imena se sve češće vrte kao primarne mete Pepa Gvardiole. Tri posebno često: Rafael Leao, Džud Beingem i Joško Gvardiol.

Leao još nije produžio ugovor sa Milanom, na kraju sezone ulazi u poslednju godinu ugovora i Rosoneri neće rizikovati situacije kao sa Donarumom ili Kesijem da ga izgube za džabe. Ako Portugalac do juna ne stavi paraf, posle toga će biti na prodaju po ceni od 70.000.000 evra. Siti to može da plati, a Leao bi došao kao idealna zamena za Bernarda Silvu i podrška Erlingu Halandu.

Ukoliko Gundogan ostavi rupu u veznom redu koju nije uspeo da popuni ni Kalvin Filips, Gvardiola će se naći u ozbiljnim problemima. Koje bi mogao da reši dobvođenjem verovatno najtraženijeg veziste na svetu – Džuda Belingema. Mladi Englez je eksplodirao u Borusiji Dortmund i postao meta najvećih klubova poput Real Madrida, Liverpula… I Sitija! Čelsi je takođe bio zainteresovan ali je kupovinom Enca Fernandeza ispao iz trke.

Realu se Belingem zaista sviđa ali u Madridu vlada pesimizam da će igrač izabrati njih pre povratka u domovinu. Liverpul i Siti će verovatno voditi najveću bitku za njegov potpis. Gvardiola ne želi nikako da izgubi tu bitku i da njegova velika želja pojača direktnog rivala. U Dortmundu se se pomirili sa rastankom na leto i njihov jedini zadatak je kako da izvuku što veće obeštećenje. A ono neće biti manje od 100.000.000 evra. Možda i celih 120.000.000. Nisu pod pritiskom da moraju da popuste u pregovorima, kasa im je puna i mogu da insistiraju na visokoj ceni.

Konačno, odlaskom nezadovoljnog Laporta bi se otvorilo i mesto u srcu odbrane. Joško Gvardiol je ime koja je odavno u Sitijevim planovima i defanzivac idealan za Pepov stil i stem igre. Levonogi poput Laporta, mladi Hrvat je izrastao u jednog od najboljih na svetu na svojoj poziciji i Lajpcig će teško odoleti pritiscima da ga proda narednog leta. Ali će to makar uraditi za rekordnu sumu jer Gvardiolova cena neće biti manja od 100.000.000 evra. Čelsi je letos nudio 90.000.000 ali je Lajpcig odbio i na kraju su na Stamford Bridž došli Fofana, pa Badijašil. Real Madrid je takođe pokazivao interesovanje za hrvatskog reprezentativca ali neće ulaziti u sumanute licitacije i trkati se sa Sitijem.

Pred Mančester Sitijem je leto velikih odluka. I kupovina. Finansijski fer-plej? Naći će se način kao i uvek...


tagovi

Joško GvardiolDžud BelingemRafael Leao

Obaveštavaj me

Man. Siti
Dortmund
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara