(©FCBayern)
(©FCBayern)

Svi detalji transfera: Sane će zarađivati manje od 10.000.000 evra u Bajernu i biće tri puta plaćeniji nego u Sitiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.07.20. | 11:37

Ali mu Bajern nije dozvolio da bude najplaćeniji u svlačionici

Bajern se jutros ’ispravio’ i definitivno potvrdio transfer Leroja Sanea iz Mančester Sitija pošto su slike sa zvaničnog predstavljanja sinoć greškom procurile u javnost. Bajern se zbog toga sinoć izvinjavao Sitiju, a jutros je sve potvrđeno i poznati su svi detalji transfera.

Bavarci su Mančester Sitiju platili 49.000.000 evra za obeštećenje i obavezali se da bi kroz bonuse mogli da im isplate još 11.000.000 evra. Plus 10 odsto od naredne prodaje. Ovo je najskuplja prodaja u istoriji mančesterskog kluba. Reklo bi se da je prošao odlično s obzirom da je prošlog leta bio na pragu da plati obeštećenje od 120.000.000 evra za nemačkog reprezentativca. Ali od tada su se stvari promenile. Sane je imao tešku povredu i cena mu je pala, ušao je u poslednju godinu ugovora i Siti je morao da ga proda, a pandemija korona virusa je takođe oslabila cene igrača na tržištu.

Izabrane vesti

Kada se pogleda situacija u svetskom fudbalu, mnogi će reći da je Bajern dobio Sanea po bagatelnoj ceni. Igrač ima 24 godine, standardni je reprezentativac, nema potrebu za adaptacijom i dolazi na poziciju na kojoj Bajern već godinama traži naslednika Franka Riberija. Sa Seržom Gnabrijem bi trebalo da čini tandem krila Bajerna i nemačke reprezentacije za narednih desetak godina.

Duže od godinu dana je trajala Bajernova potera za Saneom. Završena je uspešno potpisom petogodišnjeg ugovora, a igrač je zadužio dres sa brojem deset.

Nemac nije bio zadovoljan statusom kod Pepa Gvardiole, ali pre svega nije bio zadovoljan ni finansijskim delom u Mančester Sitiju. Sa platom od 90.000 funti nedeljno nije bio ni među 15 najplaćenijih igrača u Mančester Sitiju! Kada se to prevede na „naš jezik“, Sane je u Sitiju zarađivao nešto iznad 5.000.000 evra godišnje. Bruto. Suštinski, neto plata mu je bila manja od 3.000.000 evra godišnje. Uporedite to čak sa platama u regionu jer u pojedinim klubovima na Balkanu su neki igrači imali ili maju ugovore jače od 1.000.000 evra po sezoni. A Sane je kao svetska zvezda imao tek tri puta više na Etihadu. Siti mu je nudio povišicu na maksimalnih 180.000 funti nedeljno, što je opet nešto iznad 6.000.000 evra godišnje. I opet ne bi bio među pet najplaćenijih igrača u klubu.

Očigledno je zašto je Nemac bio nezadovoljan. I zašto je ušao u pregovore sa Bajernom.

Ipak, Sane ni u Bajernu nije dobio ono što je tražio. Zahtevao je preko 20.000.000 evra godišnje bruto, Bajern mu je dao 17.000.000 evra bruto po sezoni, saznaje MOZZART Sport. Dakle, ’prava plata’ nemačkog reprezentativca će iznositi 9.350.000 evra godišnje. To je neto iznos. I sa tom platom će opet biti tri puta plaćeniji nego što je bio u Mančester Sitiju.

Ali, Bajern nije hteo da ga učini najplaćenijim igračem kluba kako ne bi ’poremetio’ platnu liste u svlačionici koja je vrlo osteljiva na visine ugovora. Sa platom od 10.725.000 evra godišnje neto, Robert Levandovski ostaje najplaćeniji igrač Bajerna. Drugi je Manuel Nojer sa 9.900.000 evra godišnje. Neto.

Levandovski i Nojer su lideri svlačionice i Bajern nije hteo da Sane bude bolje plaćen od njih dvojice kako bi se zdražala hijerarhija. Iza Sanea sa visinama ugovora ostaju Tomas Miler, Lukas Ernandez, Tijago Alkantara, Džerom Boateng... S tim što je Alkantara odbio novi ugovor i otvorio prosto u budžetu za Sanea.

Sane je treće pojačanje Bajerna ovog leta. Još ranije su dogovoreni besplatni transferi golmana Aleksandra Nibela iz Šalkea i Tangija Kuasija iz Pari Sen Žermena kojima su istekli ugovori u njihovim bivšim klubovima. Posbeno bitno za Bajern je da je Sane jedan od oslonaca nemačke reprezentacije.

"Naš cilj je da u Bajernu igraju najbolji nemački fudbaleri i dovođenje Sanea govori da smo na tom putu", rekao je Bajernov generalni direktor Karl Hajnc Rumenige.

I Sane je prezadovoljan.

"Trenera Hansija Flika poznajem još iz malde reprezentacije i imali smo sjajnu saradnju", istakao je Sane na predstavljanju.


tagovi

Leroj SaneLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara