Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Svi su tu, kao nekada

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.06.21. | 09:01

Ceo tim igrača koje je već trenirao čeka Ančelotija

Povratak Karla Ančelotija u Real Madrid iznenadio je fudbalsku javnost. Nije se očekivao takav potez Florentina Pereza, pominjali su se Masimilijano Alegri, Antonio Konte, Maurisio Poketino, Raul i Ćabi Alonso, međutim, poverenje je dobio iskusni Italijan, koji je u prethodnom mandatu Kraljevskom klubu doneo Ligu šampiona 2014. godine. Jubilarnu desetu, čuvenu "La Desimu".

Trofejni trener vodio je Madriđane dve sezone (2013/14. i 2014/15), posle čega je preuzeo Bajern Minhen, a onda radio u Napoliju i Evertonu. Posle pet godina ponovo će na Santijago Bernabeu stadion, gde će ga pored predsednika Florentina Pereza dočekati još neka poznata lica. Čak 12 fudbalera koji su i dalje u klubu ispratilo je Ančelotija iz Madrida maja 2015, dok je sa novopridošlim Davidom Alabom sarađivao u Bajernu. Dakle, ceo tim plus dve rezerve. Još ako se Kristijano Ronaldo vrati iz Juventusa, o čemu se takođe piše...

Izabrane vesti

Otud i duhovita izjava na početku povratničke konferencije za medije Karleta..

"Prošlo je pet godina, ali i dalje vidim ista lica. I među novinarima i među igračima. Izgleda da se ovde samo treneri menjaju", našalio se Italijan.

Od igrača sa kojima je Karlo Ančeloti već sarađivao u Realu tu su i dalje Serhio Ramos, Dani Karvahal, Marselo, Naćo Fernandez, Rafael Varan, Isko, Luka Modrić, Geret Bejl, Martin Edegard, Toni Kros, Kasemiro i Karim Benzema. Uz pomenutog Alabu iz minhenskih dana. Ceo tim dakle.

Doduše, fali Kristijano Ronaldo, onaj iz najboljih dana, pa bismo naslov mogli da proširimo i stihom: "Samo ti, nisi kraj mene".

Naravno, pitanje je hoće li se svi i pojaviti na prozivci novog-starog trenera, pošto većina ulazi u zadnju godinu ugovora, Ramos već mesecima pregovara o produžetku saradnje koja ističe krajem meseca, a uveliko se priča i odlascima Marsela i Iska, dok se Edegard godinama seli s pozajmice na pozajmicu. Dolazak harizmatičnog stratega mogao bi da utiče da neki promene odluku, posebno Isko, koji je imao ogromnu ulogu i poverenje Ančelotija. Najbolji pokazatelj toga je podatak da je pod Italijanovom komandom iskusni vezista imao najviše utakmica od svih Realovih igrača u te dve sezone - 106, od kojih 77 u startnoj postavi.

Varan, Benzema i Ančeloti (© AFP)Varan, Benzema i Ančeloti (© AFP)

Iskov status se u međuvremenu promenio. Zinedin Zidan ga nije mnogo koristio, iako možda ne zvuči tako kada se pogleda statistika - 29 nastupa, ali 1.092 minuta, tek 38 po meču. Na Ramosovo neigranje uticale su povrede, dok je Marsela iz tima istisnuo Ferlan Mendi. Imajući u vidu kako je igrao reprezentativac Francuske, teško da će se nešto menjati na poziciji levog beka.

Isto važi i za suprotnu stranu. Iako je zbog povreda propustio veći deo sezone, Dani Karvahal očekuje se kao prvi izbor za desnog beka. Baš kao i u sezoni 2013/14, kada se vratio u Real iz Bajer Leverkuzena i odmah zadobio Ančelotijevo poverenje. Za pozicije štopera, bez obzira hoće li Ramos ostati ili ne, boriće se Varan, Naćo Fernandez i Eder Militao. Prva dvojica su u prednosti zbog poznanstva s trenerom, ali je madi Brazilac u finišu sezone pokazao neke odlične partije i nagovestio bolji status u budućnosti.

Interesantno je videti kakvu ulogu će dobiti Alaba, koji bi mogao više da bude korišćen na levom krilu nego beku, čak i kao defanzivni vezni pre nego štoper.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

U veznom redu Luka Modrić i Toni Kros imali su startno mesto tada, a izvesno je da će tako biti i sada, što se očekuje i za Kasemira koji je kod Karleta imao veću minutažu nego kod Murinja, ali je i u drugoj zajedničkoj sezoni poslat u Porto na pozajmicu. U međuvremenu je Brazilac postao jedan od najvažnijih šrafova Realovog tima i teško je poverovati da stručnjak kakav je Ančeloti neće to iskoristiti.

Dileme je, ponovo, šta će biti sa mladim Martinom Edegardom, kom je po dolasku u Madrid iz Stromsgodseta upravo Ančeloti dao priliku da upiše debi. Imao je Norvežanin tada tek 17 godina, ali mu je 32 minuta u pobedi nad Hetafeom 7:3 dugo bio i jedini nastup u Primeri sve do nedavno završene sezone, u kojoj mu je Zidan ukazao priliku u sedam utakmica, pre nego što je prosleđen na pozajmicu u Arsenal. Bila je to vrlo iznenađujuća odluka Francuza, imajući u vidu sjajne nastupe Edegarda u dresu Real Sosijedada, pa je moguće da iskusniji Ančeloti ispravi svojevrsnu nepravdu i ukaže veće poverenje 22-godišnjem vezisti. Bar na startu sezone...

Ako bude bio zainteresovan da igra, na konto starih zasluga priliku će sigurno dobiti i Geret Bejl, ali je na Velšaninu da odluči kako želi da iskoristi poslednju godinu ugovora sa Realom. Na terenu, tribinama ili negde daleko od Madrida.

Što se tiče klasičnih napadača, od starosedelaca poznatih Italijanu, tu je samo Karim Benzema. Sasvim dovoljno da ne mora da brine oko toga ko će davati golove, imajući u vidu kako je 33-godišnji Francuz odigrao prošlu sezonu. Bilo bi lepo da mu se u narednoj pridruži Luka Jović, ali i dalje je neizvesno hoće li srpskog reprezentativca otkupiti Ajntraht ili će dobiti novu šansu u Realu ili sledi neka treća opcija...


tagovi

Karlo AnćelotiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara