Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Svi u Ajaksu ga vole, a i u Holandiji: Dušan Tadić zvanično najbolji

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 10:22

Priznanje uručio Marko Pantelić, a čestitku poslao De Liht

Bez većih problema Ajaks je prošle sezone osvojio duplu krunu u Holandiji, a sa 17 golova i 20 asistencija u 39 nastupa ogroman doprinos tome dao je kapiten Dušan Tadić.

Očekivano, zahvaljujući statistici, ali i odlukama kapitena holandskih klubova, srpski reprezentativac izabran je i za najboljeg fudbalera sezone u zemlji lala, vetrenjača i klompi.

Izabrane vesti

SREDA, 21.00: (2.95) SPORTING (3.30) AJAKS (2.45)

Priznanje mu je uručeno na ceremoniji održanoj u sredu uveče, a nagradu je dobio od sunarodnika Marka Pantelića, nekadašnjeg igrača Kopljanika iz Amsterdama i doskorašnjeg vršioca dužnosti predsednika FS Srbije.

"Želim da čestitam tebi i tvojoj porodici na ovom fantastičnom dostignuću. Bez porodice, sve ovo je ništa. Dušane, ti si ne samo veliki igrač, već i odličan momak i vođa. Ljudi u Ajaksu su svesni toga, a ja se nadam da ćeš još dugo biti srećan u ovom klubu. Želim ti još mnogo uspeha i mnogo trofeja u godinama koje predstoje", istakao je Pantelić.

Tadić je dobio poruku i od svog bivšeg kapitena, danas igrača Juventusa, Matijsa De Lihta.

"Zaslužio si. Veliki si igrač i kapiten, a iznad svega, izvanredna osoba. Učio sam od tebe. Ti si jedan od najprofesionalnijih igrača koje sam ikada upoznao u fudbalu. Svi u Ajaksu te vole", izjavio je De Liht u video-poruci srpskom asu.

Ajaksov kapiten je u trci za prestižno priznanje iza sebe ostavio saigrača Davija Klasena, Fejnordovog Stivena Berghujsa, koji je tokom leta prešao u Ajaks i najboljeg strelca lige, Jorgosa Jakumakisa, koji je tokom pauze dres Venla zamenio za Seltikov.

Velikan iz Amsterdama može da se pohvali i najvećim talentom holandskog prvenstva, pošto je tu nagradu dobio 19-godišnji Rajan Gravenberh.



tagovi

AjaksMarko PantelićDušan TadićMatijs de Liht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara