Slavlje Vlatka Stojanovskog (© Reuters)
Slavlje Vlatka Stojanovskog (© Reuters)

Svira Vlatko Stefanovski, igra Vlatko Stojanovski, peva cela Makedonija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 16:54

Posle plasmana na EP blizu je oi prelazak u viši razred Lige nacija

Trese fudbalska groznica Severnu Makedoniju. Pre samo tri dana izboren je premijerni plasman na Prvenstvo Evrope, još se slavlje u Skoplju nije smirilo, a izabranici Igora Angelovskog još jednom su razgalili naciju i pobedom nad Estonijom došli na korak do osvajanja prvog mesta u Grupi 2 C divizije Lige nacija – 2:1.

Samim tim i liderske pozicije pred duel u Jerevanu, pošto će se u sredu sa Jermenima pitati za zdravlje junačko i odlučivati o prelasku u viši razred drugog po važnosti reprezentativnog takmičenja UEFA. Računicu ima i Gruzija, tokom večeri igra upravo protiv Henriha Mhitarijana i društva, međutim, akcije Makedonaca najbolje se kotiraju.

Izabrane vesti

Za zadržavanje odličnog učinka – godinu dana bez poraza, bio je 16. novembar 2019. kad su poklekli u Austriji – ovoga puta zaslužni su rezervisti. Nije bilo Gorana Pandeva, junaka iz Tbilisija, ali je njegovu ulogu u špicu preuzeo Ivan Tričkovski (ušao u Gruziji, danas starter), dominirao terenom „Toše Proeski arene“ tokom prvog poluvremena, jedan zicer mu je ukrotio golman Hein, jedan gol mu je poništen, ali nekadašnji napadač Crvene zvezde postarao se za promenu rezultata na semaforu, pošto je u 29. minutu dodavanje Stefana Spirovskog pretvorio u vođstvo.

Imao je domaćin više od igre, priliku preko Nikolova, ali pošto je nije iskoristio već na početku drugog dela stigla ga je kazna u vidu atraktivnog pogotka Rauna Sapinena. Bio je to znak da selektor Angelovski posegne za izmenom, poslao je na teren Vlatka Stojanovskog, a 23-godišnji centarfor francuskog drugoligaša Šamblija na prelep pas Elifa Elmasataman da se fudbaler Napolija iskupi za grešku koja je prethodila pogotku rivala – doneo tri boda.

Ovo je tek drugi trijumf Severne Makedonije u ovom izdanju Lige nacija. Može biti u krucijalan, pogotovo ako se nadogradi u Jerevanu. Taman da Vlatko Stefanovski „oplete“ po gitari. Ima i zašto.

LIGA NACIJA C - 5. KOLO

Nedelja

Grupa 2

Makedonija – Estonija 2:1 (1:0)

Tričkovski 29, Stojanovski 68 – Sapinen 52/

18.00: (2,00) Gruzija (3,30) Jermenija (4,00)

*****kvote su podložne promenama




tagovi

reprezentacija MakedonijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara