(Reuters)
(Reuters)

Svud me diraj, al' u ponos nemoj: Laporta otpustio Ćavija!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 14:06

Barselona smenila trenera kome je pre samo četiri sedmice verovala

Đoan Laporta nema novac za pojačanja, ali ima moć odlučivanja, pa je smenio Ćavija Ernandesa samo tri sedmice pošto ga je sprečio da ode. Od nasmejanih lica predsednika i trenera došlo do tačke u kojoj je nastavak saradnje neizvodljiv i zato je prvi čovek Barselone otpustio trenera.

Razlog je ponos – ili sujeta, zavisi iz kog ugla se gleda, ko kako tumači Đoana Laporte. Nije mogao da „svari“ javno izgovorene reči Ćavija pred utakmicu sa Almerijom prošle sedmice. Tad je trener rekao da Katalonci nemaju novca za skupa i(li) zvučna pojačanja i da ih to ograničava da se na ravnoj nozi takmiče sa timovima poput Reala u Primeri ili Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Laporta je smatrao drugačije, preko svojih glasila mu spočitao da je doveo Roberta Levandovskog, Ilkaja Gundogana, Franka Kesija, Rafinju, Žoao Feliksa ili Vitora Rokea. Osetio se povređenim i postupio kao harambaša, po principu „sad ćeš ti da vidiš“.

Moglo bi se reći da je Ćavija „ubila prejaka reč“ i da se pojavio tamo gde mu nije opis posla, ali je suštinski rekao istinu. Sad, što to predsednik i njegovi saradnici nisu mogli da podnesu, drugi je padež.

Navijač Barse mora da shvati da je naša pozicija teška, posebno na ekonomskom nivou, kako bismo se na odgovarjaući način takmičili na vrhunskom nivou, sa Realom u Španiji, odnosno klubovima Lige šampiona koji ulažu dosta novca. Više nije kao pre 25 godina, kad bi trener rekao da želi tog i tog igrača i on bi odmah došao kod nas“, rekao je pre desetak dana Ćavi.

Sve što se u poslednje vreme dešavalo u Barseloni je zbunjujuće. Pre mesec dana Laporta i Ćavi su se rukovali pred kamerama i fotoreporterima kako bi obavestili javnost da nastavljaju zajedno i da najavljeni odlazak šefa stručnog štaba (posle poraza od Viljarela, još zimus) više ne važi. Tad je delovalo da se prave planovi u susret prelaznom roku, ali kad je Ćavi shvatio da neće dobiti ono što traži ili što mu je potrebno rekao je navijačima da se ne nadaju previše.

Laporta to nije mogao da podnese i smenio ga je. Džaba što su navijaći na strani trenera, pa su tokom meča sa Rajo Valjekanom skandirali „Laporta ne, Ćavi da“. U međuvremenu je predočio direktorima Deku i Bojanu Krkiću šta će uraditi, oni nisu imali snage da se odupru samovolji glavnokomandujućeg i Barselona je smenila trenera.

Naredni će biti Hansi Flik. Verovatno već od ponedeljka. I sigurno bez zvučnih pojačanja.


tagovi

BarselonaĆaviĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara