Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ta luda, luda Roma... Dva crvena kartona u istom minutu, neregularna izmena, spektakularan gol Saponare i eliminacija iz kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.01.21. | 00:50

Najluđe od svega je što bi Vučica ispala i da je pobedila...

Malo ko je očekivao, ali se dogodilo. Specija je večeras u osmini finala Kupa Italije sasula Romi šaku soli na otvorenu ranu koju joj je proteklog vikenda napravio Lacio u derbiju Rima. Vučica je na poluvreme otišla sa dva primljena i golom deficita, zatim se vratila u drugom delu i izborila produžetke, a onda sama sebe osakatila za manje od minuta crvenim kartonima Đanluke Manćinija i Paua Lopeza. Dva igrača više u polju predstavljali su poklon koji su Orlovi oberučke prihvatili - 2:4.

Međutim, pamtiće se ovaj meč po jednom neverovatnom detalju - naime sa tri izmene tokom 90. minuta, i još tri u produžetku od kojih su dve došle nakon crvenih kartona, Paulo Fonseka je izvršio šest izmena, jednu više od broja na koji je imao pravo. Ni sudija Garsini, niti bilo koji drugi arbitar u bilo kom tamičenju pod okriljem UEFA ne sme da zabrani izmenu makar ona, kao u ovom slučaju bila neregularna. Krovna organizacija evropskog fudbala generalno dozvoljava šestu izmenu u produžecima, ali u kupu Italije to nije slučaj, pa bi Roma ispala iz najmasovnijeg takmičenja čak i da je na kraju zabeležila trijumf.

Izabrane vesti

Ovo je već drugi ozbiljan gaf tima sa Olimpika od starta sezone, pošto mu je uzet bod u remiju bez golova sa Veronom (izgubio službeno 0:3) zbog pogrešne registracije Amadua Dijavare koji je zaveden kao fudbaler koji ima manje od 22 godine.

U svakom slučaju, ako bismo se vodili ono starom da se po jutru dan poznaje, bilo je jasno da se Vučici ne piše dobro. Posle pet minuta igre Brajan Kristante je skrivio penal koji je u gol pretvorio Andrij Galabinov, a desetak minuta kasnije u prvom meču za Speciju koji igra od starta Rikardo Saponara je efektnim pogotkom bacio domaćina u konopce. Na isti način na koji je dozvolila Speciji da povede, Roma je prepolovila zaostatak. Sa bele tačke u završnici prvog poluvremena, vrlo sigurno je pucao Lorenco Pelegrini.

Iz jedinog udarca u okvir u drugom poluvremenu ekipa Paula Fonseke stigla je do izjednačenja, a u završnci akcije se istakao ove sezone odlični Henrik Mkhitarijan. Jermenski reprezentativac je odigrao dupli pas sa Borhom Majoralom koji je prethodno propustio nekoliko povoljnih šansi, pre nego što je bocnuo loptu pored Krapikasa. Bio je to pogodak za produžetke, a oni tek što su počeli Roma je sama sebi pucala u kolena. Manćini je napravio prekršaj za drugi žuti karton tridesetak sekundi pre nego što je golman Pau Lopez u nameri da interveniše, divljački startovao na rivala na ivici kaznenog prostora.

Fonseka je momentalno reagovao sa dve izmene i Roma je posle druge, odnosno ukupno šeste već bila eliminisana, iako toga u datom trenutku verovatno nije bila svesna. Međutim, crno-beli su odlučili da zasluže pobedu na terenu pa su golovima Verdea i 107. minutu, odnosno još jednim Rikarda Saponare minut pre kraja stekli pravo da pričaju da su nadigrali ekipu koja u Seriji A ozbiljno konkuriše za Ligu šampiona.

ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Roma - Specija 2:2 (1:2) /2:4 posle produžetaka/

/Galabinov 6, Saponara 15, 119, Verede 107 - Pelegrini 43, Mkhitarijan 73/

Četvrtak

21.15: (1,47) Lacio (4,40) Parma (7,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

RomaSpecijaKup Italije

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara