Fudbaleri Đirone (©Reuters)
Fudbaleri Đirone (©Reuters)

Tačka na sezonu u Španiji: Đirona ili Elče - bogataši ili siromasi?

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.20. | 14:49

Večeras u Kataloniji odluka o poslednjem putniku u Primeru. Kristijan Stuani bi opet mogao da bude čovek odluke za domaćina. Jedno je sigurno - neće biti penala. Katalonci nisu dali gol današnjem rivalu na poslednje četiri utakmice

Još 90 ili 120 minuta drame. Tačka na predugu sezonu u Španiji stavlja se večeras (22.00). Ko je 20. putnik u Primeru - Đirona ili Elče? U prvom meču finala plej-ofu u pokrajini Alikante nije bilo golova. Prednost je na strani domaćina, koji mnogo bolje igra na svom stadionu Montoliviju.

Jedno je sigurno - neće biti penala. Ako i posle 90 minuta bude bez golova igraće se dva produžetka. Ako ostane 0:0, Đirona će posle godine pauze da se vrati ekspresno u Primeru zbog boljeg plasmana u Segundi. Katalonci su bili peti, dok je Elče kao šesti i na mala vrata stigao u borbu za špansku elitu posle poraza Fuenlabrade na Riazoru od Deportovo La Korunje.

Izabrane vesti

Đirona je u prvom meču ispunila cilj. Ostala je neporažena, pa će sve da se rešava u Kataloniji. Četa Franciska Rodrigeza je ove sezone bila drug najbolji domaćin u Segudni, odmah iza Ueske, koja se vratila u Primeru. Domaćin se uzda u fantastičnog Urugvajca Kristijana Stuanija, prvog strelca šampionata. On je u ligaškom delu sezone postigao 29 golova, 10 više od najbližeg pratioca, Kolumbijca Luisa Havijera Suareza iz Saragose. Vremešni, ali i dalje ubojiti golgeter, je u polufinalu plej-ofa protiv Almerije postigao dva gola. Katalonci su u oba duela slavili. Na Montoliviju je bilo 1:0, a u Andaluziji 2:1.

Odličnog pakera imao je u Samjuela Saiza, koji je Urugvajcu namestio oba gola, a uspeo je i jednom da zatrese mrežu Almerije.

"Nadam se da možemo učiniti nešto lepo za klub, navijače i ceo grad. Identitet tima je uvek bio da traži pobedu. U devet utakmica koje sam vodio u Đironu, ostvareno je pet pobeda. Ovo je finale i pokušaćemo da damo sve od sebe da postignemo cilj. Moramo da budemo fokusirani i kontrolišemo igru svih 90 minuta", rekao je trener Đirone Francisko Rodrigez za Marku.

On ne može već dugo da računa na teško povređenog Brendona Tomasa (još od marta) i Brajana Olivana. Elče je u prethodnoj rundi takođe na svom terenu odigrao bez golova protiv Saragose, ali je onda slavio sa 1:0 na Romaredi pogotkom veterana Nina u fiišu utakmice. Elče će na megdan Đironu sa Brazilcem Žonatasom u timu, strelcem pet od poslednjih sedam golova tima. On je isključen u prvom polufinalnom duelu plej-ofa. Nije igrao u Saragosi u revanšu polufinala, kao i pre četiri dana u prvom meču finala plej-ofa. Kažnjen je sa dve utakmice, pa se večeras vraća na teren.

Elče je pre početka sezone imao peti najmanji budžet u španskom drugoligaškom karavanu, dok je Đirona bila najplatežnija ekipa u Segundi. Na poslednje četiri utakmice ova dva tima bilo je 0-2 gola. Elče je ove sezone u Segundi pobedio oba puta Đironu, u Kataloniji sa 2:0, a na svom terenu je bilo 1:0. Đirona za prethodnih 360 minuta nije zatresla gol Elčea. Veliki izazov za Kristijana Stuanija i drugove.

ŠPANIJA 2 – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Četvrtak

22.00: (1,85) Đirona (3,30) Elče (4,80) /prvi meč: 0:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Španija 2segundaŠpanijaĐironaElče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara