Trofej Lige šampiona (©Reuters)
Trofej Lige šampiona (©Reuters)

Tačno u podne: Žreb za celu završnicu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 09:12

Odmah će se izvlačiti i parovi polufinala i domaćin finala

Ostalo je nešto malo manje od mesec dana do nastavka Lige šampiona, na meniju će biti prvo četiri revanša osmine finala, koja su ostala na čekanju u martu zbog izbijanja korone.

Ali, kako odmah posle toga kreću četvrtfinalni dueli, UEFA će danas tačno u podne, po starom dobrom običaju, odrediti parove naredne faze takmičenja. Odnosno, svih predstojećih faza, sve do finala.

Izabrane vesti

Ovo je, dakle, poslednji žreb za ovu sezonu, jer će se odrediti i ko će ići na koga u polufinalu, kao i ko će biti nominalni domaćin u finalu. Od ranije se zna da će se od četvrtfinala sve utakmice igrati u Lisabonu, na neutralnom terenu, na dva stadiona, Luž i Žoze Alvalade i to po turnirskom principu: samo jedan meč i na ispadanje.

UEFA je u četvrtak donela odluku da se preostali revanši osmine finala ipak ne igraju na neutralnom terenu. Sprečeno je time „ubijanje“ prednosti domaćeg terena za timove koji su u martu gostovali svojim rivalima, a sada ne bi imali priliku da drugu utakmicu igraju kod kuće. Tako će Mančester siti na svom Itihadu dočekati Real Madrid, Bajern će ugostiti u Minhenu ekipu Čelsija, Juventus i Lion će igrati u Torinu, a Barselona i Napoli na Nou Kampu.

Od pobednika ta četiri duela dobićemo četiri poslednja učesnika četvrtfinala. Četiri kluba koja su prošla u narednu fazu takmičenja se znaju još od marta: Atletiko Madrid, Red Bul Lajpcig, Pari Sen Žermen i Atalanta.

Preostali revanši osmine finala igraće se 7. i 8. avgusta, a onda se timovi sele za Lisabon. Utakmice četvrtfinala igraće se od 12. do 15. avgusta, polufinala su zacrtana za 18. i 19. avgust, dok će se ova turbulentna sezona zvanično završiti utakmicom finala Lige šampiona 23. avgusta na stadionu Benfike.

Sat vremena kasnije, u 13 časova, održaće se i žreb za parove osmine finala Lige Evrope.


tagovi

Liga šampionažrebReal MadridJuventusMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara