©MN Press
©MN Press

Tadić: Jubilej mi ne znači ništa, nije bitno koliko imaš utakmica, već šta si ostavio iza sebe

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.09.23. | 15:26

Kapiten Srbije istakao želju da se sa Orlovima plasira na Evropsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije će borbe za plasman na Evropsko prvenstvo nastaviti sutrašnjom utakmicom protiv Mađarske čiji je početak na stadionu Rajko Mitić zakazan za 20.45 časova. Susret selekcija koje dele prvo mesto sa po sedam bodova iz tri kola prilika je pobedniku da se osami na vrhu Grupe G, a poseban motiv za Orlove predstavlja činjenica da se naša reprezentacija nije plasirala na kontinentalnu smotru od 2000. godine. Iz te perspektive ne čude najviše ambicije koje je istakao Dušan Tadić, kapiten Srbije.

Izabrane vesti

"Kada smo videli grupu bilo nam je jasno da Mađarska i mi važimo za favorite, tu su i ostale reprezentacije, ali je ipak očekivano stanje. Želimo da pobeđujemo, da imamo maksimalan broj bodova, ali nekada ne ide sve po planu. Imamo cilj, da se posle toliko godina plasiramo na Evropsko prvenstvo. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat", kazao je Tadić.

Letošnje pojačanje Fenerbahčea se potom osvrnulo na učinak Orlova u ranijim susretima sa Mađaskom. Srbija je sa predstojećim rivalom odigrala tri utakmice u prethodne tri godine, uz poraz i remi u Ligi nacija, ali i trijumf u prošlogodišnjem prijateljskom susretu.

"Igrali smo već sa Mađarskom u Ligi nacija, u Beogradu su bili za nijansu bolji, prepustili smo im inicijativu. Kod njih je bilo drugačije, čvrsto smo se postavili i dominirali, bili smo bolji. Otkad je selektor Stojković tu uvek igramo tako, pitamo se i u tome je ključ. Slični smo što se tiče igračkog kadra".

Tadić je trenutno na 98 utakmica u nacionalnom dresu te će, ukoliko upiše minute i protiv Mađarske, i protiv Litvanije, u narednim danima stići do respektabilnog jubileja.

"Iskreno, 100. utakmica mi ne znači ništa. Lepo je kada imaš preko 50 utakmica za Srbiju, ali u prošlosti zbog svega što se dešavalo ostao mi je gorak utisak. Nije bitno koliko imaš nastupa, već šta si ostavio iza sebe, koliko si pomogao, dao golova i namestio. Ima igrača koji su odigrali 80 utakmica, a da nisu imali evropsko ili svetsko prvenstvo. Imamo primer Jokanovića, ima 50 mečeva za reprezentaciju, a bio je na oba turnira", rekao je Tadić, a sve bliži jubilej kapitena u šaljivom tonu prokomentarisao je i selektor Dragan Stojković:

"Tadić ne treba da se bavi brojevima, drugi ljudi su tu da se bave statistikom. Važno je da sa istim žarom ulazi u svaku utakmicu. Definitivno mogu ovi brojevi da mu imponuju i potvrda su njegovih majstorija i kvalteta. Trpeti nekog 100 puta u jednom dresu nije lako, zaslužio je sve ovo. U moje vreme dobijali smo uramljene dresove, ili velike čekove, ali nema potrebe da Tadić otvara bankovni račun samo za to, pre bi trebalo on nama da plati... Toliko dugo ga trpimo".

USPESI SRPSKIH SPORTISTA MOTIVACIJA

Obaveze nisu sprečile reprezentativce da isprate uspehe ostalih srpskih sportista. Odbojkašice su osvojile zlato na kontinentalnoj smotri, a ka trofejima hitaju i košarkaši i Novak Đoković.

"Veoma je lepo što svi naši sportisti rade. To je nam je motivacija i insipiracija. Ponosni smo na njih", kazao je kapiten Srbije.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za Evropsko prvenstvoDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara