Đorđe Petrović (©Starsport)
Đorđe Petrović (©Starsport)

Tadić otkrio Englezima: Petrović je top kandidat za gol Srbije na EP

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 12:45

Kapitena Orlova uopšte nisu iznenadile sjajne igre nove „jedinice“ Čelsija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić pohvalio je golmana Čelsija Đorđa Petrovića engleskim medijima. Dan pred utakmicu Plavaca sa Lesterom (nedelja, 13.45) u četvrtfinalu FA kupa, na kojoj će srpski čuvar mreže najverovatnije da bude starter, istakao je fudbaler Fenerbahčea kako ga uopšte ne iznenađuje nagli uspon 24-godišnjeg čuvara mreže.

Petrović je letos došao na Stamford bridž iz Nju Ingland Revolušna za 15.000.000 evra, a u početku je bio rezerva Robertu Sančezu. Kada se Španac povredio, Petrović je uskočio na njegovo mesto i brzo se istakao.

Izabrane vesti

Đorđe je sjajan golman, veliki talenat i mnogo mi je drago što brani u Čelsiju. Odmah na prvom treningu sam video koliko je dobar golman. Uz to, on je veoma dobar momak i veliki profesionalac. Zapravo, uopšte nisam iznenađen što brani za Čelsi, jer ranije je hteo da ga dovede i Ajaks“, kazao je Tadić za Saut London Pres.

Otkrio je nekadašnji kapiten Kopljanika tako da je pre Čelsija je i Ajaks razmišljao o dovođenju nekadašnjeg čuvara mreže Čukaričkog.

Sećam se da su me pitali u Amsterdamu za njega. On je bio na radaru svih vrhunskih klubova i uopšte nije slučajnost što je sada jedinica u Čelsiju. Mislim da će sačuvati svoje mesto na golu i kada se Sančez vrati, jer kada golmani jednom dobiju svoju šansu ne prepuštaju je nikome. Verujem mu da će uspeti. On je budućnost Čelsija“.


13.45:(1,45) Čelsi (4,50) Lester (7,00)


Tadić je rekao Englezima i da je po njegovom mišljenju Petrović „top kandidat“ da se nađe na golu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, iako je konkurencija među Orlovima ogromna. Englezi naravno prate našu reprezentaciju, jer ćemo biti rivali u prvom kolu Evropskog prvenstva 16. juna u Gelzenkirhenu.

Vanja Milinković-Savić je takođe bio dobar, imamo Đorđa, Svilara i Rajkovića. Mnogo dobrih golmana. Sjajna je stvar za Srbiju što ima sve više i više opcija“, zaključio je Tadić.

Petrović je u šesnaestini finala FA kupa protiv Aston Vile branio obe utakmice (0:0 i 3:1), dok je preskočio susret osmine finala sa Lidsom (3:2). Na tom susretu je među stativama stajao Sančez. Uskoro ćemo da vidimo za koga se od njih dvojice odlučio trener Maurisio Poketino za susret sa drugoligašem Lesterom.

FA KUP – ČETVRTFINALE

Subota

Vulverhempton - Koventri 2:3 (0:1)

/Ait Nuri 83, Bueno 88 - Sims 53, 90+7, Rajt 90+10/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (2:0)

/Silva 13, 31/

Nedelja

13.45:(1,45) Čelsi (4,50) Lester (7,00)

16.30: (3,90) Mančester Junajted (3,70) Liverpul (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupLesterČelsifudbalska reprezentacija SrbijeĐorđe PetrovićDušan TadićEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara