Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Tadićev dabl dabl u pet sezona Holandiji

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.02.21. | 10:57

Već stigao do sume od po 10 golova i asistencija

Mnogo je velikih igrača prošlo kroz holandski fudbal, ali u u ovoj deceniji 21. veka malo ih je bilo boljih od Dušana Tadića.

Srpski reprezentativac je odigrao perfektnu utakmicu protiv Sparte minulog vikenda, upisao je tri asistencije u pobedi od 4:2 i već je došao do zbira od deset „nameštenih“ golova u tekućoj sezoni.

Izabrane vesti

Holanđani su izračunali da je u pet poslednjih sezona u njihovoj ligi Tadić došao do dabl dabl učinka. Najpre je igrajući za Tvente u sezoni 2012/13 ostvario bilans od 12 golova i 15 asistencija. U istom klubu naredne sezone je dobacio do 16 golova i 14 asistencija.

Potom je Tadića put odveo dalje, van Holandije, igrao je u Sautemptonu, a vratio se među Lale u leto 2018. i potpisao za Ajaks. Ta prva sezona među Kopljanicima mu je bila najbolja u karijeri, postigao je čak 28 golova i dodao im 13 asistencija. U narednoj je stao na 11 golova i 15 asistencija, a već sada u tekućoj sezoni ima 10 golova i 10 asistencija. Govorimo, dakle, samo o ligi Holandije.

Srpski vezista je holandsku misiju počeo u Groningenu, u koji je došao 2010. iz Vojvodine. I u zelenom dresu u dve sezone je imao dvocifren broj asistencija, 18 i 10, ali je u obe godine bio strelac „samo“ sedam golova.


tagovi

Dušan TadićAjaksHolandija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara