(© Reuters)
(© Reuters)

Taj zamršeni italijanski fudbal: Sad bi Fjorentina Samardžića, u paketu nudi krilo koje bi mogao da trenira tata

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 11:53

Srpski vezista ima novog udvarača

Prvo je delovalo da je posao sa Interom pred realizacijom, a propao je pred potpis. Potom se činilo da je Lacio spreman da ga dovede kao zamenu za Sergeja Milinković Savića, a ni to se nije desilo. Sad se javila Fjorentina i nudi opciju po kojoj bi doveo Lazara Samardžića, koji je celo leto na izlaznim vratima Friulija, ali nikako da napusti dom Udinezea.

Možda bi mogao posle ponude iz Firence, mada ni Ljubičasti – kao i većina italijanskih klubova – ne nudi kompletan iznos u kešu. Podsetimo, crno-beli zahtevaju 25.000.000 evra na ime obeštećenja i to je u oba prethodna slučaja bio jedan od kamena spoticanja. Sad su u Toskani smislili kako da taj problem premoste.

Izabrane vesti

Viola je ponudila Udinezeu 18.000.000 evra u cugu i Rikarda Sotila, rezervno krilo u ekipi Vinčenca Italijana. Da bi se razumelo zašto je baš došlo do ove ponude potrebno je razumeti prilike u oba kluba.

Primera radi, Danijele Prade je sportski direktor Fjorentine, a bivši funkcioner Udinezea, poveza sa familijom Poco, koja i dalje glavna u Udinezeu. Za Pradea važi da je i dalje za godinu dana provedenih među crno-belima dobro upoznao kako klub funkcioniše i kakve bi poteze na tržištu mogao da povuče. Mada, nije potrebno biti previše mudar da bi se zaključilo na koju kartu igra jedan od čelnika Fjorentine. Ideja da u posao uključi Sotila je povezana sa činjenicom da je šef stručnog štaba Udinezea Andrea Sotil, njegov otac. Prade je rešen da emocijama pridobije simpatije Sotilovih i tako se primakne vrednom pojačanju kakvo bi za klub sa „Frankija“ bio Samardžić.

E, sad: da li je Andrea Sotil voljan da dovede sina je već drugo pitanje.


tagovi

FjorentinaLazar SamardžićUdinezeLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara