Vlahović (©Reuters)
Vlahović (©Reuters)

Takav nam Vlahović treba za EP! Dušanova levica otvorila Juveu vrata finala Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 22:56

Lacio pao u Torinu – 2:0

Zdrav, prav, za dobar fudbal oran! Takav nam je Dušan Vlahović potreban za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj za dva i kusur meseca. Pogotovo sada kada je pitanje koliko će Aleksandar Mitrović biti spreman...

I baš takav Vlahović, tek oporavljen od povrede leđa, bio je večeras u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije protiv Lacija. Sa sjajnim kretnjama, dobrom kontrolom lopte i na kraju – „smrtonosan“.

Izabrane vesti

Pogodak srpskog asa pečatirao je pobedu Juventusa i širom mu otvorio vrata finala Kupa – 2:0. Revanš će se igrati 23. aprila u Rimu, dok drugi polufinalni par čine Atalanta i Fjorentina.

Opasno je Vlahović „ogladneo“ kada su igra i golovi u pitanju. Bio je spreman da preuzme odgovornost i u 12. minutu utakmice, kada je dosuđen penal za Juventus. Golgeter Stare dame je uzeo loptu u ruke, rešen da šutira, no iz VAR sobe je stigao signal da tu penala, ipak, nije bilo.

U tvrdom prvom poluvremenu Lacio je povremeno delovao opasnije, konkretnije, Juventus je teško dolazio do šanse. Ali su crno-beli imali naklonost sreće u 40. minutu kada je Luis Alberto ispratio centaršut s boka, pobegao Bremerovom oku, ipak umesto mreže pogodio je prečku.

Drugačiji Juventus je istrčao na teren na početku drugog poluvremena. Odlučniji, otresitiji, agresivniji i ofanzivniji. I ekspresno mu se vratilo. Odbrana Lacija se u 50. minutu potpuno pogubila na 40 metara od svog gola, Kijeza je ostao sam kao duh, a Kambijaso mu je gurnuo loptu u prostor i egzekucija je bila lakši deo posla – 1:0.

Nastavio je Juventus da nasrće posle gola, osetio je da ima prostora za još jedan pogodak, da maltene već večeras završi veći deo posla kada je polufinale u pitanju. Lokateli je bio blizu gola u 60. minutu, a to što nije uspelo njemu jeste Vlahoviću. Ponovo je odbrana Lacija zaboravila da markira napadače crno-belih, Dušan je dobio loptu na 25 metara od gola i sve sam uradio: plesao je do šesnaesterca i onda lansirao fudbal u dalji ugao – 2:0.

Jedan solidan pokušaj Lacija do kraja je bio sve od tima Igora Tudora. Dva razlike teško Juve ispušta iz ruku. Pogotovo kada je Vlahović zdrav, prav i golova gladan.

KUP ITALIJE, polufinale

Utorak

Juventus - Lacio 2:0 (0:0)

/Kjeza 50, Vlahović 64/

Sreda

21.00: (2,60) Fjorentina (3,35) Atalanta (2,70)


tagovi

Dušan VlahovićJuventusLacioKup Italije

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara