Takmičenje izuzetnih golmana: Boka netaknuta izašla iz Sao Paula zahvaljujući Rosiju, Ortiz pročitao Hulka u Gvajakilu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 04:47

Interesani okršaji i blistave intervencije čuvara mreža obeležili prve okršaje osmine finala najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi

Sva municija kao da istrošena pre prvog meča osmine finala Kopa Libertadores između Korontijansa i Boke Juniors. Velika tenzija na ulicama Sao Paula, a potom i na samim tribinama, kao da je previše iscrpela dva tima koji nisu uspeli da izvuku maksimum iz svojih redova. Zapravo, to su jedino učinili fantastični golmani dva tima Kasio i Agustin Rosi, koji su obeležili večerašnji derbi i bili direktno odgovorni što na kraju nije bilo golova - 0:0.

Najveće zasluge ipak idu na Rosijevu adresu. Sjajni čuvar mreže argentinskog velikana zablistao je u 44. minutu i odbranio Rožera Gedesa. Prethodno je prilično nesmotren jedanaesterac skrivio Roho, koji je nehodično u vazduhu laktom udario svog čuvara, ali je Rosi to uspeo da ispravi. Sa druge strane i Kasio je imao nekoliko izvrsnih intervencija i sve što je išlo u okvir gola vrlo uspešno je uspeo da odbrani.

Izabrane vesti

Ipak, Korintijans ima mnogo više razloga da žali, jer je više napadao i imao zrelije i konkretnije prilike pred protivničkim golom. Domaći tim će dosta žaliti i zbog pokušaja Adsona u 66. minutu, kada je lopta otišla preko Rosijevog gola.

Penal za pobedu ove večeri promašio je i Hulk. As brazilskog šampiona Atletiko Mineira u 87. minutu utakmice u Gvajakilu imao je priliku da donese veliko slavlje svom timu na gostovanju Emeleku, ali je njegov udarac zaustavio golman ekvadorskog Emeleka Pedro Ortiz, pa je ostalo 1:1.

Mineiro je vodio na ovom meču golom Žuniora Ademira od 16. minuta, ali je domaćin uspeo da izjednači u 58. minutu golom Sebastijana Rodrigeza upravo sa bele tačke. Gosti su od 68. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Alana. Emelek je silno napadao, ali ga je potpuno isekao jedanaesterac za goste. Ipak, Ortiz je izuzetnom paradom sprečio poraz i sačuvao nade svom timu da u revanšu može do velikog iznenađenja.

Najbliži četvrtfinaulu posle večerašnjih mečeva je Atletiko Paranense koji je na svom terenu sa 2:1 savladao paragvajski Libertad. Domaćin je poveo ranim golom Vitora Rokea u šestom minutu, 14 minuta kasnije izjednačio je Hektor Viljaba, dok je konačan rezultat u 32. minutu postavio Nikolas Ernandez.

Revanš mečevi večerašnjih parova osmine finala zakazani su za 6. jul.

 

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI:

Sreda

Emelek - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

/Rodrigez 58 - Ademir 16/

Atletiko PR - Libertad 2:1 (2:1)

/Vitor Roke 6, Ernandez 32 - Viljalaba 20/

Korintijans - Boka Juniors 0:0

Četvrtak

00.15: (4,70) Sero Portenjo (3,50) Palmeiras (1,80)

00.15: (2,35) Taljeres (3,10) Kolon (3,25)

02.30: (3,35) Deportes Tolima (3,35) Flamengo (2,20)

02.30: (3,50) Velez (3,30) River Plejt (2,15)

Petak

02.30: (2,10) Fortaleza (3,20) Estudijantes (3,80)

 ***kvote su podložne promenama

 


tagovi

Boka juniorsKorintijansAtletiko MineiroEmelekKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara