Tako je kad ih poznaješ u dušu! Fonsekina zamka uništila Šahtjor, Faraon je ključno pojačanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 23:02

Vučica jednom nogom u četvrtfinalu - 3:0

Teško da neko poznaje bolje ovu ekipu Šahtjora od trerera Rome Paula Fonseke. Vodio ih je Portugalac na 139 utakmica i imao 103 pobede, a večerasd im je spremio pravu zamku na Olimpiku. Dao im je loptu u noge da diktiraju tempo, a onda ih je slomio iz kontre, pa uništio iz prekida u 77. minutu. Vučica je posle 90 minuta iz Večnog grada jednom nogom več u četvrfrinalu Lige Evrope, mada mora da bude maksimalno oprezna za sedam dana u Kijevu, jer je i te kako sklona padovima - 3:0 (1:0).

A i večeras je samo rezultat bio ubedljiv, što je najvažnije Rimljanima. Roma je na početku drugog poluvremena imala ozbiljan problem da se odbrani, ali je uspela i onda uhvatila protivnika na "krivoj nozi". Vučica je na poluvremenu vodila sa 1:0 zahvaljujući pametnoj igri i brzim Pedrovim nogama. Katalonac je fantastično povukao napad u 23. minutu, prošao kroz trojicu protivničkih igrača i onda uposlio kapitena Pelegrinija, koji je lukavo pronašao put do protivničke mreže.

Izabrane vesti

Dok je u prvom poluvremenu bilo ozbiljnih napada sa obe strane, u prvoj polovini drugog dela igre napadao je samo Šahtjor. Dve sjajne prilike imao je Žunior Moraeš, ali je dva puta odlično intervenisao osporavani Pau Lopez. Fonseka je osetio pravi trenutak u 62. minutu, umesto Pedra na teren je poslao povratnika Stefana el Šaravija, a popularni Faraon mu je za poverenje uzvratio fantastičnom reakcijom u 73. minutu.

Gosti su tražili faul nad ofanzivnim Ismailijem, malo su zastali, ali domaći za to nisu marili. Borha Majoral je izbacio El Šaravija u kontranapad, a ovaj je pokazao da još uvek poseduje i brzinu i fudbalsku lucindnost. Ušao je između štopera Šahtjora, a onda prebacio istrčalog Anatolija Trubina.

Igrači Šahtjora su tada izgubili konce i koncentraciju, a bez energije su ostali u svađi sa sudijom Soares Dijasom, što ih je koštalo možda i ključnog primljenog gola u završnici meča. Šahtjor je bio na kolenima u 77. minutu, kada je Roma uigranom akcijom sa treninga, rešila verovatno i pitanje plasmana u narednu fazu takmičenja. Posle kornera sa leve strane Brajan Kristante je bio na prvoj stativi da prebaci loptu na drugu, a tamo se na pravom mestu našao Đanluka Manćini i zakucao je u gostujuću mrežu.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Ajaks – Jang Bojs 3:0 (0:0)

/Klasen 62, Tadić 82, Brobi 92/

Dinamo Kijev – Viljareal 0:2 (0:1)

/Tores 30, Albiol 52/

Mančester j. – Milan 1:1 (0:0)

/Dijalo 50 – Kjer 92/

Slavija Prag – Rendžers 1:1 (1:1)

/Stančiju 7 – Helander 36/

Roma – Šahtjor 3:0 (1:0)

/Pelegrini 23, El Šaravi 73, Mančini 77/

Granada – Molde 2:0 (1:0)

/Molina 26, Soldado 76/

Olimpijakos – Arsenal 1:3 (0:1)

/El Arabi 58 – Edegard 34, Gabrijel 79, El Neni 85/

Totenhem – Dinamo Zagreb 2:0 (1:0)

/Kejn 25, 70/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara