Fudbaleri Reala (© AFP)
Fudbaleri Reala (© AFP)

Tako to radi najbolji klub sveta: Ne dovede nikog, a zaradi 100.000.000 evra na otpacima

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 09:26

Real Madrid prvi put bez pojačanja u letnjem prelaznom roku posle 40 godina

Neobična tišina na stadionu „Santjago Berbaneu“. Nema glamura, izostalo je tiskanje fotoreportera, Florentino Perez nikog nije potapšao po ramenu, a opet se čini da je u doba svetske krize Real Madrid najvše profitirao. Makar poslovno.

Završen je prelazni rok, prvak Španije nikog nije doveo, prvi put posle 40 godina apsolutno nijedan nov fudbaler nije zadužio dres kraljevskog kluba. Očigledno je trener Zinedin Zidan zadovoljan kadrom čim nije pritiskao predsednika da mu dovede pojačanja, samo je vratio sa pozajmica golmana Andrija Lunina (Ovijedo), desnog beka Alvara Odriozolu (Bajern) i vezistu Martina Edegarda (Sosijedad), s tim što je Norvežanin opozvan godinu dana pre nego što je bilo planirano.

Izabrane vesti

I tačka! Od velikih imena, svetskih zvezda, ni traga ni glasa. Što je s jedne strane razumljivo, ako se zna da je Real leta 2019. spiskao oko 350.000.000 evra i da se sprema za napad na Kilijana Mbapea u junu 2021. U međuvremenu su se pominjali Eduardo Kamavinga (Ren), Doni van de Bek (iz Ajaksa prešao u Mančester junajted), bio je i ostao Pol Pogba tiha Zidanova patnja, stidljivo se provlačilo i ime Sadija Manea, međutim, ni za jednog od navedenih, bilo mladih, bilo već formiranih igrača, najveći klub sveta nije „zalegao“. Možda se pritajio, čuva novac da sledećeg leta napadne Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena.

Ovako, ostao je bez pojačanja između dve sezone, što se se nije desilo od 1980. kad su iz mladog tima u seniorski prebacili Madriđani tri igrača i vratili sa pozajmice Rafaela Garsiju (Burgos).

Na drugoj strani skale – bum! Skoro 100.000.000 evra zaradio je Real samo na igračima koje svejedno Zinedin Zidan nije video u kompoziciji ekipe i želeo je da ih se otarasi. Ima tu kvaliteta, naravno, ali francuski strčnjak je procenio da mu pojedinci nisu potrebni, međutim, pravu veštinu demonstrirali su čelnici tako što su škart robu, po njihovim kriterijumima, prodali za velike novce. Nisu poklanjali, niti spuštali cenu, već su za Ašrafa Hakimija poslali u Inter za 40.000.000 evra, Sergija Regilona u Totenhem za 30.000.000, Oskara Rodrigeza u Sevilju za 13.500.000, Havija Sančeza u Valjadolid za 3.000.000, Danija Gomeza i Horhea de Frutosa u Levante, Alberta Sora u Granadu (svi po 2.500.000), isto je platio Viljareal za pozajmicu Takefusa Kuba, dok je Borha Majoral poslat na dokazivanje u Romu, a to zadovoljstvo koštaće Italijane 2.000.000 evra. Sve skupa 98.500.000 evra u plusu.

I rasterećenje plate Gereta Bejla i Hamesa Rodrigeza, svakako vrhunskih igrača, ali ih Zidan nije video, pa će morati da se dokazuju u Premijer ligi. Baš kao i, kroz besplatne pozajmice, Hesus Valjeho u Granadi, Braim Dijaz u Milanu, Luka Zidan u Rajo Valjekanu, te Brazilac Rejnijer u Borusiji iz Dortmunda. Umetnost poslovanja.

Sad, kako će biti na terenu?  


tagovi

Real MadridFlorentino PerezZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara