©AFP
©AFP

Tako to radi šampion Afrike! Dve lagane egzekucije i rašlje za ubedljivo slavlje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 17:13

Lamin Kamara sa dva pogotka obeležio ubedljivo slavlje Senegala nad Gambijom - 3:0

Svi favoriti u dosadašnjem toku Kupa afričkih nacija, osim domaćina Obale Slonovače, ozbiljno su razočarali svoje nacije, ali to nije bio slučaj i sa Senegalom. Aktuelni šampion Afrike odigrao je izuzetan meč protiv Gambije i napravio odličan zalet ka odbrani trofeja - 3:0 (1:0).

Selekcija Alijua Sisea odlično je otvorila oba poluvremena. Pape Gej je bio strelac u četvrtom minutu na asistenciju Sadija Manea, dok je prednost favorita duplirao Lamin Kamara, nakon pravovremenog dodavanja Ismaile Sara. Treba napomenuti da je posao Senegalcima značajno olakšalo iksljučenje Ebua Adamsa u sedmom minutu nadoknade prvog poluvremena, pa je Siseovom statavu bio otvoren put ka sigurnom i ubedljivom slavlju.

Izabrane vesti

Ipak, sve je bilo naizgled otvoreno sve do završnice meča, kada je ponovo zablistao Lamin Kamara. Vezista Meca se sjajno namestio posle serije driblinga Ilimana Endijajea i sa vrha kaznenog prosotra poslao projektil pravo u gornje leve rašlje nemoćnog Bubakara Geja.

Pored apsolutnog heroja utakmice, Lamina Kamare, vrlo zapažen tokom čitavog meča bio je i Sadio Mane, koji je pored asistencije za prvi pogodak, bio prilično aktivan, iako nije stvorio veliki broj prilika, ali je konstatno stvarao komplikacije protivničkim defanzivcima.

Gambija nije mogla da se nosi sa snažnijim rivalom, ali je imala svoje pokušaje i u nekoliko navrata, posebno u prvom poluvremenu, bila u situaciji da utakmicu učini neizvesnijom.


KUP AFRIČKIH NACIJA (Ponedeljak)

GRUPA C

Senegal - Gambija 3:0 (1:0)

/Gej 4, Kamara 52, 86/

18.00 (2,30) Kamerun (3,20) Gvineja (3,60)

GRUPA D

21.00 (1,58) Alžir (3,60) Angola (7,00)






tagovi

reprezentacija SenegalaKup afričkih nacija 2024Sadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara