Taljafiko (©Reuters)
Taljafiko (©Reuters)

Taljafiko: Ajaks mi je srušio snove što me nije pustio u Barsu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 17:18

„Znam da su imali svoje razloge, ali ova odluka škodiće i meni i njima“, kaže Argentinac

Kakva god da je, oslabljena, neprepoznatljivo slaba na terenu, ekonomski klimava, Barselona je i dalje magnet za sve igrače sveta. Njen poziv se ne odbija, a ona retko koga zove dva puta.

Zato je Nikolas Taljafiko, levi bek Ajaksa, ogorčen na klub iz Amsterdama, što mu nije dozvolio da ove zime pređe u Kataloniju. Paket koji je Barselona zamislila je podrazumevao da Argentinac dođe na pozajmicu do leta, a onda da bude otkupljen, ali je Ajaks odbio tu opciju.

Izabrane vesti

Kako je objasnio Mark Overmars, Ajaks nije mogao sebi da dozvoli da u tako delikatnom trenutku ostane bez važnog igrača, te da se Barselona javi na leto i da će Taljafikova cena biti samo 4.000.000 evra.

Ali, Argentinac se plaši da će gigant sa Nou Kampa imati u junu neke druge planove...

Ovaj prelazni rok je bio idealan za prelazak, iako mi niko nije garantovao da ću u Barseloni odmah imati minutažu, jer je tim uveliko oformljen. Ali, davalo mi je priliku da krenem ispočetka, da nastavim da rastem zajedno sa Barsom, jer mi je vreme da idem iz Ajaksa“, pričao je Taljafiko za španske medije.

Priznao je levi bek holandskog velikana da su mu ubili volju za igrom u nastavku sezone.

Kada u ovakvom momentu dobijem ponudu koja se ne odbija, a oni me ne puste, ne mogu da krijem razočaranje. Razumem da situacija nije laka, jer je ovo januarski prelazni rok, ali ovakva odluka će pogoditi na kraju i mene i njih, jer nisam uspeo da ostvarim ono što sam želeo zato što me nisu pustili“.

A, dres Barselone je san Nikolasa Taljafika.

Bila je ovo jedinstvena šansa da ostvarim san, da postanem igrač Barselone. I nisu mi dozvolili da ga ostvarim. Nije bilo ni iskrenosti u njihovoj priči, jer su mogli odmah da mi kažu da me neće pustiti. Jako sam razočaran, zato što sam uvek bio maksimalni profesionalac, uvek sam dobro trenirao, nikada nisam napravio nijedan problem, dobro sam se ponašao. Zato me sad sve ovo jako zabolelo“, poručio je Nikolas Taljafiko i dalje levi bek Ajaksa.


tagovi

Nikolas TaljafikoAjaksBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara